Aceasta este cea mai rapidă mașină electrică din lume. A fost construită de studenți elvețieni

de Bogdan Mirică
Miercuri, 13.09.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un grup de studenți de la o universitate din Zurich au construit o mașină electrică foarte rapidă. Chiar dacă are doar 326 de cai putere, ea a stabilit un nou record mondial de accelerare.

Știm deja că mașinile electrice accelerează fulminant. Știm și că se doboară record după record în ceea ce privește performanțele de accelerare, Tesla, Porsche sau Lucid promițând valori demne de supercaruri.

Ce se întâmplă atunci când lăsăm modelele de stradă deoparte și ne uităm la un concept creat special pentru a accelera foarte repede, propulsat de motoare electrice? Valorile devin uluitoare.

O echipă de studenți de la o universitate din Elveția au construit o mașină electrică, botezată Mythen. Valorile de putere nu sunt așa de impresionante. Impresionantă este, însă, greutatea mașinii: doar 140 de kilograme. Pe fiecare roată a fost montat un motor electric, astfel că totalul puterii ajunge la 326 de cai. Avem, așadar, un raport cal putere/kilogram pe care abia dacă îl ating hypercar-urile.

Mașina construită de studenții elvețieni, Mythen, a intrat oficial în Cartea Recordurilor drept cea mai rapidă electrică din lume. A accelerat de la 0 la 100 de km/h în doar 0.96 secunde.

Vechiul record era deținut de elevii unei universități din Stuttgart. Aceștia reușiseră să atingă 100 de km/h în doar 1.46 secunde, într-un experiment desfășurat în 2022.

via carscoops

Comentarii (2)

  • @musca
    Nasol moment.
    Daca 4 studenți pot sa facă 1 mașina electrică atunci firma denumita obiect de lovit părțile moi ale genului bărbătesc este in mod evident supraetajata, supraumflata și evident noul Caritas de peste ocean. Cu parfum de chinezia
    2 2
  • Autovehicul… da, mașină (in sensul consacrat), nu. In rest cred ca s-au distrat.
    Nu cred ca înseamnă absolut nimic pentru industria auto… dar au demonstrat ca atunci când vrem ceva specific si implementăm soluția dedicată scopului respectiv se pot face “minuni”.
    Cel mai probabil bateria jucăriei “ține” exact pana la 100 de km/h, plus 5%, adică acesta este singurul scop/utilitate.
    Recordul va fi doborât in scurt timp… un chinez va “călării” un glonț ;)))
    Acuma exersează descălecarea, acolo nu le iese…
    1 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru