Acesta este noul Alpine A110 R: 300 de cai putere și 1.082 kilograme masă proprie

de Alexandru Monenciu
Marti, 04.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine prezintă oficial noul A110 R. Acesta păstrează motorul de 1.8 litri, turbo, a versiunii A110 S, cu ai săi 300 de cai putere, dar vine cu o serie de îmbunătățiri, inclusiv cu o masă proprie scăzută.

După o lungă campanie de promovare, francezii de la Alpine au publicat primele imagini și informații despre noul A110 R. O versiune a celebrului model care integrează îmbunătățiri care îl fac mai rapid pe viraje, dar și în linie dreaptă.

ELEMENTE AERODINAMICE DIN CARBON

Pe lângă elementele aerodinamice, evidente, din fibră de carbon, noul Alpine A110 R are o serie de componente confecționate din același material ușor, dar foarte rezistent. Spre exemplu capota și jantele. Până și geamul din spate a fost înlocuit cu un capac din carbon.

Mulțumită acestor elemente din carbon, masa proprie a mașinii a scăzut la 1.082 de kilograme. Cu 34 de kilograme mai puține decât a versiunii A110 S.

Alpine A110 R promite o apăsare la sol mai mare pe puntea spate, în mare parte datorită eleronului și difuzorului de aer redesenat. Pentru un plus de manevrabilitate, inginerii Alpine au coborât garda la sol cu 10 milimetri, barele anti-ruliu sunt mai rigide, același tratament fiind aplicat și la nivelul arcurilor.

Amortizoarele sunt reglabile, iar frânele integrează componente carbon ceramice.

Culoarea exterioară, denumită Albastru Racing Mat, a fost preluată de la monpostule Alpine de Formula 1.

Pentru interior, francezii au pregătit scaune Sabelt din carbon și mai multe zone acoperite cu microfibră.

Motorul turbo, de 1.8 litri, îl împarte cu versiunea A110 S, astfel că dezvoltă 300 de cai putere și 340 Nm. A fost păstrată și transmisia automată cu 7 rapoarte și dublu-ambreiaj, dar și roțile motrice spate.

Modificările aduse greutății îi permit mașinii să atingă 100 de km/h în 3.9 secunde (față de cele 4.2 secunde ale lui A110 S), iar viteza maximă ajunge la 285 km/h.

Sistemul de evacuare a fost revizuit, la rândul lui, pentru un sunet și mai accentuat.

Lista de comenzi, pentru noul Alpine A110 R, va fi deschisă luna aceasta.

via Alpine

Comentarii (3)

  • Nimic de zis, chiar arată bine, eram curios să văd noutățile și dacă vor păstra culoarea, sunt fan Alpine, dar cu comanda geamurilor de pe consola centrală, gen Logan, n-au prea nimerit-o.
    3 0
  • In general esti cel mai corect in pareri de pe aici. Dar daca observi, datorita scaunelor scoica cu centuri in 6 puncte au eliminat cotiera/manerul usii. Atunci unde sa puna butoanele pe usa? Si chiar daca ar fi fost loc, sunt masini deosebite care au avut butoanele geamurilor pe consola centrala, vezi Mercedes W140.
    2 1
  • @13.48
    : ) Mulțumesc!
    Nu știu dacă mi se pare, dar în pozele 9, 11 și 15 se vede cotiera pe uși. Mă rog, știu ei de ce au ales această rezolvare.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru