Adio, Mazda CX-7! Producţia celui mai mare SUV Mazda disponibil în Europa a fost oprită

de Mircea Meșter
Miercuri, 22.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea noului CX-5 şi performanţele slabe în vânzări ale lui CX-7 au făcut ca cel mai mare SUV prezentat de Mazda în Europa să fie eliminat din gama de modele.

Mazda CX-7, cel mai mare SUV pe care japonezii l-au prezentat în showroom-urile europene, iese din fabricaţie. Lansarea noului CX-5 şi recepţia bună de care s-a bucurat acesta pe principalele pieţe de pe Bătrânul Continent au determinat scoaterea lui CX-7 din lista de modele, motivul principal fiind performanţele slabe la capitolul vânzări.

Mazda CX-7 a fost lansat în Europa în 2007, singurul motor disponibil în acel moment fiind unul turbo pe benzină de 2.3 litri care dezvolta 265 de cai putere, acelaşi pe care Mazda l-a montat sub capota lui Mazda 3 şi Mazda 6 MPS. La doi ani distanţă, Mazda a lansat un motor diesel pe modelul nipon, însă era deja cam târziu pentru un model care şi-a alungat potenţialilii clienţi prin motorul pe benzină gurmand disponibil la lansare.

Nou Mazda CX-5 devine astfel atât înlocuitorul de drept al lui CX-7, cât şi reprezentantul mărcii în zona superioară a segmentului SUV-urilor compacte. Pe pieţele care cer un model de teren mai mare, precum SUA sau Rusia, Mazda va menţine şi modelul CX-9, fratele mai mare al fostului CX-7.

via Autocar

Comentarii (2)

  • Dar cei cu CX-9 el nui mai mare??
    0 0
  • Ba da @Mihai, CX-9 e si mai mare, insa CX-7 este cel mai mare disponibil in Europa, scrie destul de clar in articol. CX-9 nu se aduce oficial in EU.

    In alta ordine de idei, de ce dramatizam atat? Ce "Adio", plansete si regrete, ca doar nu e vorba de MX-5, genialul roadster al lui Mazda???

    E vorba doar de un sifonier culcat, croit un pic mai aerodinamic decat celelalte sifoniere culcate din clasa lui, indiferent de fabricant, dar tot un sifonier ramane, o struto-camila fara sens.
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru