Află ce îți lipsește din trusa de reparații. Care sunt cele mai utilizate instrumente?

de Automarket.ro
Joi, 11.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
(P) Tot mai multe magazine online de profil auto au realizat că pot comercializa mai mult decât piese și produse dedicate acestui segment și își extind gama pentru a cuprinde și accesorii necesare uzului curent în materie de reparare curentă și de ce nu, renovarea casei.

Magazinul online Autodoc24.ro vă oferă o varietate largă de echipamente și instrumente diverse de înaltă calitate, ce pot fi utilizate în principal la repararea mașinii acasă sau în cadrul unui service auto, dar vă pot fi de folos și pentru a îndeplini diversele activități de reparare.

Cele două mari categorii sunt instrumente acționate electric și instrumentele manuale.

Instrumentele electrice de nelipsit și cum le poți diferenția

Dintre cele mai des întâlnite și necesare instrumente electrice fac parte burghiele, șurubelnițele electrice, pistoalele cu aer cald, mașinile de lustruit, pistoalele de înșurubat, șlefuitoarele etc.

În trusa de scule a oricărui bărbat priceput la toate nu poate să lipsească mașina de găurit ce este un instrument electric, caracterizat prin multifuncționalitate și utilitate. În afară de rolul său principal, de a realiza găuri rotunde, o mașină de găurit manuală poate fi utilizată și pe post de șurubelniță, lucru comod în special dacă aveți un model fără fir.

Accesoriul principal al construcției mașinii de găurit îl reprezintă burghiul, un element metalic, a cărui coadă este prinsă în mandrina mașinii de găurit.

În funcție de materialul de procesat, există burghie pentru lemn, metal, ciment, sticlă sau ceramică. Atunci când vă gândiți să montați sau renovați aveți în vedere să aveți setul de burghie și capete de șurubelniță potrivit materialelor pe care le aveți de găurit.

Iată mai multe diferențe prin care le puteți identifica mai ușor:

- Burghiile pentru metale au formă spiralată, cu vârf ascuțit, pot avea și inserție de carbid. Întregul burghiu poate și acoperit cu oxizi sau nitruri, care asigură o tăiere bună pentru perioade mai lungi.

- Burghiele pentru ciment și zidărie se caracterizează prin diametre mai mari, lungime mai mare, prezența vârfului din carbină de tungsten, sudat la capetele acestuia, destinate pentru utilizarea la ciocanele cu rotopercutor, numai dacă acestea au mandarine SDS (Sistem special direct).

- Burghiele speciale pentru sticlă și ceramică sunt acoperite cu pudră de diamant, ce vor pătrunde fără să spargă geamul sau placa de ceramică.

Pe lângă de domeniul de aplicare, burghiele diferă și după diametru (în inchi sau milimetri, în funcție de țară), diametrul și forma mandrinei (poate fi rotunda, conică sau hexagonală), lungimea elementului de lucru (un burghiu mai lung poate realiza o gaură mai lungă).

În afară de cele menționate mai sus, mai există și burghie speciale de tip coroană, în trepte, conice de centrare, forstner și alte tipuri.

Instrumentele manuale pentru realizarea tuturor proiectelor

Instrumentele manuale cele mai utilizate sunt cheile de diverse dimensiuni (numere), chei tubulare, chei cu cuplu, șurubelnițe, ciocane, clești, răzătoare, foarfece, extractoare, cuțite, lopeți, dălți, răngi și lista de  instrumente necesare reparațiilor poate continua.

Multe dintre acestea se regăsesc în seturi sau truse, în care se regăsesc cele mai uzuale dimensiuni și instrumente însă la nevoie se pot achiziționa și indivitual

Consultanții magazinului Autodoc24.ro vă stau la dispoziție pentru orice informație suplimentară pentru a fi sigur că veți face cele mai bune cumpărături.

Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru