Ai curaj să cumperi o maşină electrică autonomă chinezească? Asiaticii pregătesc 7 rivali pentru Tesla

de Daniel Popescu
Vineri, 06.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un miliardar chinez va construi o fabrică în Statele Unite unde va produce începând din 2017 sapte modele de maşini electrice autonome care să rivalizeze cu Tesla, de la care a recrutat numeroşi angajaţi.

Esential 7 modele de maşini electrice intenţionează Faraday Future să lanseze
2017 este anul în care va fi lansată prima maşină electrică Faraday Future
Suntem siguri că numele Faraday Future nu-ţi spune nimic. Cu atât mai puţin Jia Yueting. S-ar putea însă ca, peste numai doi ani, să auzi frecvent de ambele.

Yueting este un miliardar chinez care sprijină compania Faraday Future, care a anunţat că va construi o fabrică în Statele Unite pentru a produce maşini electrice începând din 2017.

Planurile sale sunt ambiţioase, întrucât a recrutat numeroşi angajaţi de la Tesla, producătorul de maşini electrice deţinut de Elon Musk: directorul de producţie al lui Tesla Model S, directorul de achiziţie şi directorul de resurse umane.

Prin ei se numără şi Nick Sampson, fost director la Tesla, care afirmă că producătorul chinez va lansa nu mai puţin de şapte modele într-un interval scurt de timp.

"Iniţial vom lansa un singur model, după care vor urma altele într-un ritm mai alert decât au reuşit alţii. Vorbim despre şapte modele diferite", spune Sampson.

Preţurile pentru noile maşini nu au fost încă stabilite, însă Faraday Future va oferi funcţii suplimentare contra-cost. Printre ele se numără şi opţiunea ca maşina să conducă în mod autonom, în timp ce conectivitatea va avea de asemenea un preţ destul de ridicat. În plus, compania va lansa diverse aplicaţii pentru smartphone pentru care cumpărătorii vor plăti abonamente lunare.

Via Automotive News

Comentarii (4)

  • Sapte modele la pret de unul ar fi ceva fara concurenta !
    15 2
  • inexorabil
    Dacă nu vor concepe și mașina care să se teleporteze, atunci degeaba se agită atâta.
    9 2
  • @AndreiRN auzisi mah?? Ia vezi cum te insurubezi, acum ai ocazia sa ajungi la chinezii tai.
    1 4
  • @Dan Grecu


    Mai dragule, ''profesionalist auto'' . Sa stii ca as cumpara si eu 7 BemWeuri -Made In China la pret de unul. Ce zici ? Masina germana by Quality China. Ar fi ceva concurenta pt marca nipona Lexus, mai ales ca sunt cam certati cu ei.

    PS: Nu nemtii sunt certati cu ei ( altfel BMW nu ar mai cersi dupa tehnologie de la Toyota ), ci chinezii .
    3 17

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru