Ajutor pentru Seat: Spania vrea să atragă fonduri europene pentru o fabrică de baterii pentru mașini electrice

de Paul Cosma
Vineri, 05.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Spania va folosi fonduri europene pentru a construi o fabrică de baterii pentru mașini electrice. Autoritățile iberice spun că vor crea un parteneriat cu Seat și o companie energetică.

SEAT ar putea să producă primele sale mașini electrice la uzina de la Martorell în jurul anului 2025, potrivit declarațiilor făcute de oficialii companiei.  

Președintele constructorului susține că există “discuții avansate” cu autoritățile locale în acest sens și că un anunț oficial va fi făcut în săptămânile următoare. SEAT a cerut recent Spaniei să construiască o fabrică de baterii electrice

Reacția autorităților iberice a venit după circa două săptămâni. Ministrul Industriei, Reyes Maroto, susține că Spania va atrage fonduri europene pentru fabrica de baterii, urmând să formeze un parteneriat public-privat cu Seat și Iberdrola, cea mai mare companie energetică din țară. 

Potrivit oficialului guvernamental, consorțiul este deschis și pentru alți membri și va ajuta Spania să înceapă producția locală de baterii pentru mașini electrice

Via Reuters

Comentarii (1)

  • Probă
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru