Alfa Romeo confirmă lansarea lui Brennero, un SUV mai mic decât Tonale, cu motor electric

de Tiberiu Safta
Miercuri, 16.02.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul italian a confirmat că va lansa un crossover electric de dimensiuni mici în 2024. Noul model se va numi Brennero și va fi plasat sub noul Tonale.

Alfa Romeo a lansat, în urmă cu câteva zile, noul model Tonale. Acesta este al doilea SUV din istoria mărcii, după Stelvio, care a fost lansat în 2017. Acum, constructorul italian a confirmat că va lansa și un crossover electric de dimensiuni mici în 2024.

Într-un interviu acordat publicației Automotive News Europe, șeful Alfa Romeo, Jean-Philippe Imperato a spus că noul model se va numi Brennero și va fi plasat sub Tonale ca dimensiuni și preț. Astfel, viitorul Brennero va fi primul model din istoria mărcii italiene care va fi complet electric.

Cu toate acestea, Imperato a spus că noul crossover va fi oferit și cu motoare termice, însă nu se știe dacă vor fi convenționale sau cuplate la un sistem hibrid.

Imperato a mai precizat că primul Alfa Romeo exclusiv electric va fi lansat în 2025. Din acel an, constructorul italian va lansa numai modele electrice noi. 

Alfa Romeo dorește să lanseze 5 modele noi până în 2025. Unul dintre ele este chiar recent lansatul Tonale, iar următoarele două vor înlocui actualele generații ale lui Giulia și Stelvio.

Viitorul crossover Brennero va fi al patrulea model. Pentru moment, nu se știe cine este și cum va arăta cel de-al cincilea model.

Șeful Alfa Romeo vrea ca marca italiană să se impună pe mai multe piețe din lume și să ducă o bătălie strânsă cu rivali premium mai mari, precum BMW. Alfa Romeo se pregătește să facă tranziția către un portofoliu de mașini pur electrice până în 2030.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru