Alfa Romeo Giulia QV, exemplar unicat de 245.000 de euro. Este inspirat de designul anilor ’60

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie italiană a transformat un Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde într-o mașină cu un design inspirat din anii ’60. Mașina a fost construită pentru a marca 60 de ani de când a fost lansat primul Alfa Romeo Giulia și va fi vândută în serie limitată.

Un exemplar modern Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde a primit o modificare neobișnuită. Italienii ErreErre Fuoriserie au înlocuit caroseria lui Giulia QV cu una care are un design inspirat din anii ’60. Mai mult, modelul modificat aduce aminte chiar de prima generație Alfa Romeo Giulia, lansată în 1962.

De altfel, această mașină a fost construită special pentru a marca 60 de ani de când a fost lansat acest model. Prima generație Alfa Romeo Giulia a avut o viață relativ lungă, fiind construită între 1962 și 1978. Numele emblematic a revenit abia în 2016, atunci când a fost lansat actualul model de clasă medie.

Ca design, noul model preia cele patru faruri ale primului Giulia, la care se adaugă prize de aer în bara față și o grilă triunghiulară Alfa Romeo de dimensiuni mai mici. Chiar dacă tema de design este una retro, mașina are și o notă sportivă, evidențiată prin aripile evazate și cu linii ascuțite, precum și de jantele de 19 inch, care au, la rândul lor, un aspect retro.

În partea din spate avem un eleron amplasat pe plafon, iar sub bara spate avem un difuzor mare.

Acesta este completat de o evacuare dublă de dimensiuni mari.

Față de un Giulia QV standard, noul model cântărește cu peste 200 de kilograme mai puțin. Asta pentru că elementele caroseriei sunt confecționate din fibră de carbon.

Sub capotă se află motorul întâlnit la versiunea de performanță a lui Giulia. Vorbim despre un motor V6 cu origini Ferrari, de 510 cai putere. Timpul de accelerație de la 0 la 100 km/h a versiunii de serie este de 3.9 secunde. Compania nu a oferit informații despre performanțele modelului nou, însă este de așteptat ca acesta să aibă un timp de accelerație mai mic, mulțumită greutății mai mici.

Această mașină va fi produsă în serie limitată. Prețul acestui model este de 245.000 de euro. Primele 10 exemplare vor fi vândute la prețul redus de 196.207 euro.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Poza cu Marlon Brando si text: look how they massacred my boy
    7 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru