Alfa Romeo începe livrările pentru Giulia GTA și Giulia GTAm în ziua în care împlinește 111 ani

de Paul Cosma
Joi, 24.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo sărbătorește 111 ani de activitate în data de 24 iunie și, cu această ocazie, va livra clienților primele exemplare Giulia GTA și Giulia GTAm.

Anul trecut, Alfa Romeo a celebrat cei 110 ani de activitate în industria auto cu un tribut adus legendarului model al anilor '60, Giulia GTA. În acest sens, italienii au anunțat, la începutul lunii martie, debutul unor versiuni moderne Giulia GTA și GTAm. 

Cele două modele au fost lansate oficial pe piața din Europa în mai. Producția este limitată la 500 de vehicule în total, iar prețul de pornire în Italia este de 175.000 de euro pentru versiunea Giulia GTA. 

În ziua în care împlinește 111 ani (24 iunie 2021), Alfa Romeo anunță o serie de evenimente speciale dedicate clienților și pasionaților mărcii. 

Italienii vor livra astăzi primele exemplare Giulia GTA și Giulia GTAm către noii proprietari. 

Ambele sunt bazate pe Giulia Quadrifoglio, însa propun câteva modificări care le fac mult mai rapide pe viraje. Spre exemplu, sunt cu 100 de kilograme mai ușoare decât Giulia Quadrifoglio, iar ecartamentul a fost extins cu 50 de milimetri atât în față cât și în spate. 

Au fost dezvoltate împreună cu cei de la Sauber Engineering, iar piloții echipei de Formula 1 Alfa Romeo și-au adus și ei aportul.

Motorul V6 de 2.9 litri, twin-turbo, a fost și el modificat.

Are pistoane și biele noi, un sistem de evacuare din titan, semnat de Akrapovic, iar ECU-ul a fost resoftat. În aceste condiții, unitatea dezvoltă 540 de cai putere, suficient pentru a atinge 100 de km/h în 3.6 secunde. 

Via Alfa Romeo

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru