Viitoarea generație Alfa Romeo Giulia va avea aceeași platformă cu noul Dodge Charger

de Tiberiu Safta
Miercuri, 13.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, a confirmat anul lansării viitoarei generații Giulia. Noul model va fi lansat în 2026 și va fi bazat pe aceeași platformă cu noul Dodge Charger.

Actuala generație Alfa Romeo Giulia a fost lansată în 2015 și a marcat începutul unei noi ere pentru marca italiană după o perioadă dificilă. Modelul, care a primit un facelift minor anul trecut, va primi o nouă generație în următorii doi ani. Informația a fost confirmată de către Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo.

Astfel, noua generație Alfa Romeo Giulia, a treia la număr dacă luăm în considerare și vechiul Giulia din 1962, va fi lansată în 2026. Lansarea va avea loc la un an după ce va fi dezvăluită o nouă iterație a SUV-ului Stelvio. Ambele modele viitoare vor fi construite în Italia, la uzina de la Cassino.

Din primele informații, viitoarea generație Alfa Romeo Giulia va fi bazată pe platforma STLA Large, împărtășită cu mai multe modele din cadrul Grupului Stellantis, inclusiv cu noul Dodge Charger. De asemenea, potrivit spuselor lui Imparato, noua Giulia va avea un design complet nou și promite să fie unul excepțional.

Datorită platformei, noua Alfa Romeo Giulia va fi disponibilă cu motoare termice, dar și cu propulsoare electrice.

Deocamdată, Alfa Romeo nu a oferit mai multe detalii despre propulsorul viitorului model.

via Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru