Alfa Romeo recheamă în service 60.000 de unități la nivel global: posibilă defecțiune la sistemul Adaptive Cruise Control

de Daniel Popescu
Marti, 12.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo recheamă în service circa 60.000 de unități Giulia și Stelvio din cauza pericolului ca sistemul Adaptive Cruise Control să nu se dezactiveze sau ca mașina să accelereze chiar și la apăsarea pedalei de frână.

Alfa Romeo a anunțat în această săptămână un amplu recall la nivel global pentru modelele Giulia și Stelvio. În total, constructorul italian va rechema în service circa 60.000 de unități, ca urmare a apariției unei posibile defecțiuni la sistemul Adaptive Cruise Control.

Oficialii mărcii afirmă că, în anumite condiții, există pericolul ca sistemul Adaptive Cruise Control să nu se dezactiveze sau chiar ca mașina să accelereze chiar și în situația în care șoferul apasă pedala de frână.

Alfa Romeo susține că posibila defecțiune a fost identificată în urma unui test realizat de un angajat Fiat-Chrysler și că, cel puțin până în prezent, nu au fost identificate accidente legate de acest posibil defect. În plus, oficiali Alfa Romeo dau asigurări că sistemul poate fi dezactivat printr-o apăsare fermă pe pedala de frână. Cu toate acestea, marca recomandă șoferilor să nu utilizeze sistemul până când nu vor ajunge în service pentru un update la nivel software.

Alfa Romeo a menționat că sunt afectate de recall unitățile Giulia produse în perioada 2017-2019 și unitățile Stelvio fabricate între 2018 și 2019. Din totalul de 60.000 de unități, 19.000 de unități sunt în Statele Unite, iar alte 40.000 de unități sunt din afara Americii de Nord.

Totuși, oficialii nu au precizat numărul total de vehicule afectate pe piața europeană.

Via Automotive News

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru