Alfa Romeo se relansează în Statele Unite în luna aprilie, cu modelul 4C

de Bogdan Mirică
Marti, 25.03.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
După o aşteptare care durează de ceva ani buni, Alfa Romeo se va întoarce pe piaţa din SUA. Italienii vor marca momentul istoric prin lansarea modelului 4C în cadrul Salonului Auto de la New York, programat să debuteze în 17 aprilie.

După sute de promisiuni şi tot atâtea anunţuri oficiale, Alfa Romeo va reveni într-un final pe piaţa din Statele Unite. Constructorul italian şi-a anunţat, sperăm că pentru ultima dată, reîntoarcerea pe piaţa de dincolo de Ocean. Momentul istoric va fi consemnat la mijlocul lunii aprilie, în data de 17 aprilie mai exact, atunci când Salonul Auto de la New York îşi va deschide porţile.

La standul Alfa Romeo, găzduit de sala Jacob K Javits Convention Center, italienii vor expune modelul care va marca revenirea: coupe-ul 4C. Acesta ar urma să fie comercializat în showroom-urile Fiat din SUA începând cu vara acestui an.

John LaSorsa, preşedintele Salonului Auto de la New York, a declarat că „recentul anunţ privind reîntoarcerea Alfa Romeo pe piaţa din SUA cu ocazia evenimentului nostru marchează un moment important pentru noi şi pentru vizitatorii noştri.”

Esential 240 de cai putere va oferi Alfa Romeo 4C şi pe piaţa din SUA.
Noul Alfa Romeo 4C va fi expus alături de câteva modificări de design, dictate şi de normele de siguranţă de pe piaţa americană, dar şi de noul val de modificări estetice introduse odată cu debutul lui Alfa Romeo 4C Spider în cadrul Salonului Auto de la Geneva, la începutul lui martie.

Asta înseamnă că vom vedea noile blocuri optice ovale şi pe coupe.

Sub capotă vom avea acelaşi şasiu monococă din fibră de carbon, animat de un motor cu patru cilindri de 1.75 litri, capabil să dezvolte 240 de cai putere şi 350 de Nm. Unitatea pe benzină va fi conectată la o cutie cu dublu ambreiaj, dispusă să propulseze cele doar 895 de kilograme de la 0 la 100 de km/h în doar 4.5 secunde. Viteza maximă ajunge la 258 de km/h.

Comentarii (2)

  • schumi
    Imi aduc aminte de comentariile de pe acest site de acum 2-3 ani privind relansarea marcii Alfa Romeo in America. Uite ca se intampla!
    7 5
  • @miricabogdan The 4C will be sold at Maserati stores, as well as the best-performing Fiat dealers.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru