Alfa Romeo Tonale debutează în 2022 cu sistem de propulsie plug-in hybrid

de Alexandru Monenciu
Joi, 15.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo Tonale va fi lansat anul viitor cu sistem de propulsie plug-in hybrid. Confirmarea a venit în urma unei întâlniri la care au participat șeful Alfa Romeo și conducerea uzinei G.B. Vico, acolo unde va fi asamblat SUV-ul italian.

La începutul lunii aprilie, Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo, ar fi amânat lansarea noului SUV Tonale, nemulțumit fiind de performanțele sistemului de propulsie plug-in hybrid.

Între timp, problemele par că au fost rezolvate, astfel că noul Alfa Romeo Tonale (un viitor SUV poziționat în gamă sub Stelvio) a intrat în linie dreaptă și ar urma să debuteze în 2022, cu sistem de propulsie plug-in hybrid.

Confirmarea vine în urma unei întrevederi care a avut loc între Jean-Philippe Imparato și conducerea uzinei italiene G.B. Vico, acolo unde va fi asamblat SUV-ul. Potrivit informațiilor apărute în presă, șeful Alfa Romeo ar fi insistat pe "calitate fără compromisuri".

Designul noului Alfa Romeo Tonale va fi inspirat de conceptul cu același nume, care a debutat în urmă cu doi ani la Geneva.

În ceea ce privește arhitectura, SUV-ul va avea la bază platforma pe care sunt construite Jeep Renegade și Compass. În cazul celor două, sistemul PHEV oferă versiuni de 190 CP și 240 CP.

Așadar, noul Tonale este așteptat să debuteze în prima parte a anului viitor.

În acest caz, primele exemplare vor ajunge în showroom-uri în luna iunie 2022.

via Motor1

Comentarii (4)

  • Pana se lanseaza Tonale Hybrid, Alfa devine marca electrica.
    9 4
  • Andrei
    Unor branduri, precum Alfa, Aston sau Jaguar ar trebui sa li se interzică producerea SUV-urilor. De doare sufletul când vezi o balenă oribilă cu sigla lor pe ea.
    11 7
  • Alfa Tontale
    Toți masculii-s alfa numa' romică-i beta. FYMF!!!
    3 2
  • am obosit asteptand-o
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru