Surse: Alfa Romeo amână lansarea SUV-ului Tonale, după ce noul șef a criticat performanțele modelului

de Paul Cosma
Joi, 08.04.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lansarea SUV-ului Alfa Romeo Tonale ar putea fi amânată cu trei luni, după ce noul șef al companiei ar fi cerut îmbunătățiri la sistemul de propulsie plug-in hybrid, potrivit unor surse apropiate de situație.

În cadrul Salonului Auto de la Geneva din 2019, Alfa Romeo a prezentat conceptul Tonale. Prototipul dezvoltat de italieni anticipa un nou SUV de serie cu dimensiuni compacte și bazat pe platforma lui Jeep Renegade. În plus, Tonale va fi oferit și într-o versiune hibridă. 

Informațiile neoficiale indicau că Alfa Romeo va lansa versiunea de serie pentru Tonale în luna septembrie a acestui an, iar vânzările europene erau programate să debuteze în noiembrie cu o ediție specială de lansare. 

Surse citate de publicația Automotive News susțin însă că lansarea va fi amânată cu până la trei luni. Motivul? Noul CEO Jean-Philippe Imparato s-ar fi declarat nemulțumit de performanțele sistemului de propulsie plug-in hybrid și ar fi cerut îmbunătățiri la acest capitol. 

Noul Tonale va avea la bază platforma pe care sunt construite Jeep Renegade și Compass. În cazul celor două, sistemul PHEV oferă versiuni de 190 CP și 240 CP

Ambele modele sunt echipate cu un motor pe benzină cu 4 cilindri cu capacitatea de 1.3 litri disponibil în versiuni de 130 CP și 180 CP, în timp ce cuplul maxim de este de 270 Nm. 

În contextul noilor informații cu privire la SUV-ul Tonale, sursele apropiate companiei susțin că noul model ar urma să fie lansat pe piață la începutul anului viitor. 

Via Automotive News (înreg.)

Comentarii (1)

  • Păcat de celebra marcă italiană, de unde nu trebuie uitat că a pornit Enzo Ferrari - și pe care n-o văd bine, cu toate stellantărizmele recente.
    Am și uitat de când au prezentat prototipul (mult mai reușit decât exemplarele de preserie).
    N-am uitat în schimb că ”il grande Marchionne” promitea în 2014 că Alfa va avea vânzări de 400.000 în 2018...
    Și-n prezent mai are doar două modele mari și late, vândute de 10 ori mai slab.

    În fine, dacă Imparato anunță 3 luni întârziere, sigur o să fie 3 ani. :-)
    19 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru