Alpine lansează A110 GT J. Rédélé: marchează 100 de ani de la nașterea fondatorului mărcii

de Tiberiu Safta
Luni, 30.05.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a lansat, oficial, o nouă ediție specială a modelului A110 GT. Aceasta poartă numele lui Jean Rédélé, fondatorul constructorului francez, pentru a marca 100 de ani de la nașterea acestuia. Mașina este vopsită într-o culoare specială exclusivă și vor fi produse doar 100 de exemplare.

Constructorul francez de mașini sport a lansat o nouă ediție limitată bazată pe modelul A110 GT. Noul model poartă numele lui Jean Rédélé, fondatorul mărcii. Noul model limitat marchează 100 de ani de la nașterea lui Rédélé și a fost dezvăluit în cadrul unei adunări al posesorilor și pasionaților de modele Alpine clasice și moderne în orașul Dieppe din Franța.

Modelul limitat este vopsit într-un gri Montebello exclusiv, una din culorile preferate ale fondatorului mărcii. Plafonul este vopsit într-un negru lucios, de unde rezultă o vopsea two-tone. Jantele Grand Prix de 18 inch au un design unic, iar etrierele frânelor sunt vopsite într-o culoare argintie.

Elemente exclusive se regăsesc și în habitaclu, acolo unde scaunele sunt îmbrăcate în piele neagră și au cusături contrastante gri.

Noul A110 GT J. Rédélé este bazat pe modelul GT. Asta înseamnă că este propulsat de un motor de 1.8 litri, turbo, de 300 de cai putere. Motorul este cuplat la o cutie de viteze automată cu 7 trepte.

Accelerația de la 0 la 100 km/h este realizată în 4.2 secunde, iar viteza maximă este de 250 km/h.

Noua ediție specială va fi produsă în numai 100 de exemplare. Comenzile pentru acest model se vor deschide în 1 iunie, iar prețul va fi de 83.000 de euro cu TVA în Europa.

via Alpine

Comentarii (1)

  • Una dintre cele mai frumoase mașini clasice și o legendă a industriei auto. Produsă din 1963 cu un modest motor de 956 cc/55 cp, cu 6 victorii în WRC, toate în 1973, a ajuns o adevărată bijuterie.
    8 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru