Alpine nu exclude pregătirea unor modele electrice de performanță: francezii ar putea utiliza platforma lui Renault Megane eVision

de Cornel Șocariciu
Duminica, 20.12.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Oficialii Alpine iau în calcul utilizarea noii platforme Common Module Family – Electric Vehicle, arhitectura lansată pe conceptul Renault Megane eVision, pentru dezvoltarea unor modele electrice.

Luca de Meo, CEO-ul Grupului Renault, a anunțat recent că există o serie de planuri pentru transformarea Alpine într-un brand mult mai puternic. Prima mutare a fost deja anunțată și constă în redenumirea echipei de Formula 1 Renault în Apline începând din sezonul 2021.

De asemenea, reprezentantul Grupului Renault a menționat că actualul A110 ar putea beneficia de o strategie asemănătoare cu cea folosită de Porsche pentru 911.

"Vreau să organizez ciclul de viață ca la Porsche 911, așa că vom avea diverse versiuni. Poate putem transforma modelul într-unul electric", a declarat Luca de Meo.

Recent, Gilles Le Borgne, vicepreședintele departamentului de inginerie din cadrul Grupului Renault, a declarat că reprezentanții Alpine iau în calcul utilizarea noii platforme CMF-EV (Common Module Family – Electric Vehicle) pentru dezvoltarea unor modele electrice.

"Echipa Alpine are în vedere această platformă, poate într-o versiune cu mai multă putere. Totuși, este prea devreme să vorbim despre asta", a declarat oficialul grupului francez.

Arhitectura CMF-EV a debutat pe Megane eVision, concept echipat cu un motor electric cu 217 CP și 300 Nm.

Versiunea de serie a prototipului prezentat de Renault în toamna acestui an va fi prezentată în 2021.

Via | ANE (înreg.)

Comentarii (3)

  • alpinu la șes
    Dacă tot se cheamă alpin, fără nicio legătură cu ce-și propune, faceți bă un alpine 210 suv, să meargă omul modern, cu ochii înroșiți de ecrane, pe munți (și văi)
    8 3
  • Marian
    Ceva versiuni diesel pentru romani, nu pregatesc?
    5 8
  • Probabil va fi un concurent pentru Porsche.
    @alpinu de șes, asa e ca habar n-ai de cine/ce/cum și cu ce se manînca Alpine și ca n-ai auzit in viața ta de brandul ăsta?
    3 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru