Alpine prezintă o versiune extremă pentru A110: motor de 500 CP și masă proprie de 950 kg

de Tiberiu Safta
Marti, 02.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a dezvăluit cea mai puternică versiune a lui A110 construită vreodată. Noul model este creat special pentru cursele de viteză în coastă, iar acesta va lua oficial startul în celebra urcare de la Pikes Peak din Statele Unite.

Constructorul francez tocmai a publicat o serie de imagini oficiale cu noul A110 Pikes Peak, cea mai puternică și mai agresivă versiune a coupe-ului francez construită vreodată. Așa cum reiese chiar din numele său, noul model este construit special pentru a concura în cursele de viteză în coastă. În acest an, Alpine va participa cu această mașină la evenimentul anual Pikes Peak din SUA, cea mai veche și faimoasă întrecere în coastă din lume.

Față de un A110 obișnuit, noua mașină primește un pachet aerodinamic foarte agresiv, cu scopul de a genera o forță de apăsare cât mai mare pe celebra urcare. Vorbim aici despre un spoiler frontal foarte pronunțat, alături de oglinzi redesenate în formă aerodinamică, iar aici mai este notabil și eleronul împărțit în două bucăți. Inclusiv jantele sunt acoperite cu discuri pentru o eficiență aerodinamică mai mare, în special pe porțiunile rapide ale urcării.

Mașina de competiție mai primește și un difuzor sub bara din spate, precum și o capotă specială a motorului cu o priză de aer și cu o aripă de rechin.

Evident, cele mai multe componente ale lui Alpine A110 Pikes Peak sunt confecționate din fibră de carbon.

Asta înseamnă că modelul cântărește doar 950 de kilograme. Motorul exemplarului de concurs dezvoltă aproape 500 de cai putere.

Noul Alpine A110 Pikes Peak va fi pilotat de către francezul Raphael Astier, câștigătorul cupei FIA R-GT din sezonul 2022. Evenimentul de la Pikes Peak va avea loc în 25 iunie.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru