Amenzi cumulate de un milion de lei pentru City Insurance și Euroins: întârzieri la plata daunelor RCA

de Paul Cosma
Vineri, 15.01.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Companiile de asigurări City Insurance și Euroins vor fi amendate cu 500.000 de lei, respectiv 450.000 de lei pentru întârzieri la plata daunelor RCA, potrivit unei decizii luate de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Un comunicat transmis de ASF arată că, în urma controalelor făcute la City Insurance și la Euroins, principala problemă identificată, în cazul ambelor societăți, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de despăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

În ceea ce privește societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Ca urmare, ASF a decis o amendă de 500.000 de lei pentru City Insurance și una de 450.000 de lei pentru Euroins.

ASF a mai spus, în comunicatul de presă, că "în urma analizei cu privire la acțiunile de supraveghere a pieței asigurărilor și în concordanță cu procesul de reorganizare și eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autorității va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice și administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora".

Via Hotnews

Comentarii (2)

  • Mde... ieftin, mult si bun nu prea exista.
    3 0
  • Astea sunt amenzi? Aproximativ 100.000 de coco? Asta e paraîndărăt pentru ASF!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru