Americanii au inventat un tun cu apă care protejează viața pompierilor

de Tiberiu Safta
Vineri, 24.06.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
O companie americană a dezvoltat un tun cu apă controlat de la distanță, care protejează viața pompierilor atunci când aceștia se află în misiuni de stingere a incendiilor. Tunul poate stropi până la 9500 de litri de apă în fiecare minut.

Howe & Howe, o companie americană specializată în vehicule blindate, a dezvoltat un tun cu apă care va putea proteja viața pompierilor. Tunul este construit pe un robot care este controlat de la distanță, prin telecomandă. Acesta poate stinge incendii de la distanțe mici și chiar și distanțe ceva mai mari.

Tunul, numit Thermite, este disponibil în două configurații: RS1 și RS3. Prima configurație cântărește 725 de kilograme și se poate deplasa cu o viteză maximă de 9 km/h. Tunul său poate stropi până la 4371 de litri de apă pe minut și dispune și de un troliu cu o sarcină de 2267 de kilograme.

Cealaltă configurație, RS3, cântărește 1587 de kilograme, iar tunul său stropește până la 9500 de litri de apă pe minut. Și această versiune atinge 9 km/h și este echipată cu un troliu cu o sarcină mai mare, de 3628 de kilograme.

Thermite RS3 poate fi echipat cu un plug și cu un sistem de spumă de aer, printre altele.

via Autoblog

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Şi ce tangenţă are treaba asta cu automobilismul? Cumva am intrat pe Pompieromarket şi nu realizez eu?
    9 16
  • ASA DA! Abia asta e "mașina săptămânii, dacă nu chiar a lunii iunie".
    9 1
  • Dan Voiculescu
    Este important de amintit: șenilele sunt puse în mișcare de motoare electrice.
    3 2
  • @inexopix
    tu ar trebui sa fii ultimul care isi pune problema de tangenta, ca esti paralel cu orice subiect de aici, intri doar sa scuipi ura si venin.

    dupa logica ta, vazandu-ti comentariile cretine ar insemna ca suntem pe paranoiamarket sau cum?
    13 1
  • Este despre mobilitate… de ce nu, dar nu este tocmai invenție. Au montat un tun de zăpada pe un roboțel, foarte bine dacă-i ajuta pe pompieri. Ar fi mai mult decât frumos ca si cei care încearcă sa stingă incendiile pe care niște nebuni le pornesc (nici o treaba cu încălzirea lui peste prăjit), au șanse mai mari sa se întoarcă acasă.
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru