Americanii vor alerga infractorii cu primul pick-up de poliție: Ford F-150 Responder

de Bogdan Mirică
Sambata, 22.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford a lansat o nouă mașină pentru poliția americană. Este o versiune specială a modelului F-150, cel mai popular pick-up din Statele Unite.

Dacă în Europa forțele de ordine primesc BMW i3 sau cel mult Alfa Romeo Giulia pentru operațiunile lor de patrulare, în Statele Unite polițiștii au alte mașini de urmărire. Una tipic americană, bineînțeles.

Ford tocmai a lansat F-150 Police Responder, „primul pick-up creat pentru urmăriri”, după cum anunță chiar producătorul american. Folosind un motor V6 Ecoboost de 3.5 litri, cu 375 de cai putere și 636 de Nm, o cutie automată cu 10 rapoarte și o tracțiune integrală, camioneta celor de la Ford poate atinge o viteză maximă de 160 de km/h.

Esential 375 de cai putere oferă pick-up-ul de poliție lansat de Ford.
Bazată pe varianta cu cabină dublă a lui F-150, mașina de poliție a primit o nouă bară stabilizatoare, un sistem de frânare îmbunătățit, jante de 18 inch cu anvelope speciale, panouri de protecție sub caroserie și un troliu care poate remorca până la 3175 de kilograme. Nu lipsesc culorile poliției, un girofar și un radar.

La interior, polițiștii primesc un levier pentru schimbarea vitezelor montat pe coloana de direcție, scaune cu tapițerie durabilă și chiar cu protecție împotriva înjunghierilor.

Podeaua este capitonată cu plastic pentru a putea fi curățată ușor.

Potrivit Ford, mașina de poliție va putea transporta până la cinci agenți și va putea să acceseze drumuri dificile.

Comentarii (4)

  • Podea de plastic pentru a se putea curata usor de....sange.
    3 1
  • si in bena ce cara ? carti cu legislatia ?
    6 0
  • @Bogdan Mirica

    Iar ati comis-o domnule .... Stirea pe care ati tradus-o gresit, pe site-ul Ford suna cam asa ... "FORD REVEALS INDUSTRY’S FIRST POLICE PURSUIT-RATED PICKUP TRUCK – THE F-150 POLICE RESPONDER"

    https://media.ford.com/content/fordmedia/fna/us/en/news/2017/07/20/f-150-police-responder.html

    Lasand la o parte faptul ca ai dumneavoastra colegi de peste ocean au criticat-o deja, sustinand faptul ca si alti producatori au oferit politiei americane pick-upuri "PURSUIT-RATED" nu vorbim despre primul pick-up de politie, avand in vedere faptul ca politia anericana (in multiplele eiforme de orgaizare) utilizeaza pick-upuri de ani buni. Vorbim de o masina care pleaca direct de pe linia de ansamblare cu dotari speciale destinate fortelor de ordine publica. Dar de la asta si pana la primul pick-up de plitie asa cum titrati dvs este cale lunga.

    O alta eroare si care face ca titlul articolului sa fie unul ridicol este cea legata de viteza ... Pai cum sa alergi infractori cu 160 km/h? Rad aia de tine bre! Citii mai atent ceea ce scrie pe site-ul Forc... Acolo se vorbeste de viteze "up to 100 mp/h" ... Lasand la o parte ca nici 100 mph nu inseamna fix 100 km h ...
    6 0
  • ”cel mai popular pick-up din Statele Unite”
    Este chiar cel mai popular automobil din Statele Unite.
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru