Angajații Audi din Ungaria intră în grevă de avertisment: "Avem nevoie de o mărire de salariu de 40% pentru a trăi decent"

de Daniel Popescu
Vineri, 18.01.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Angajații Audi de la uzina din localitatea maghiară Gyor au făcut vineri o grevă de avertisment și cer mărirea salariilor cu 40% pentru "un trai decent".

Audi se confruntă din nou cu probleme la uzina pe care o deține în localitatea Gyor din Ungaria. La doi ani de la ultima grevă, angajații solicită din nou măriri de salariu, iar vineri au făcut o grevă de avertisment de două ore.

De data aceasta, sindicatul Audi Hungaria Independent Unio solicită conducerii o creștere "imediată" a salariilor cu 18% și consideră că angajații ar trebui să câștige cu 40% mai mult decât în prezent pentru a avea un trai decent".

În schimb, reprezentanții Audi Ungaria au oferit o majorare salarială de 10% cu efect imediat și de încă 10% în ianuarie 2020, oferta fiind respinsă de sindicat.

Sindicatul susține că cererile sale sunt îndreptățite pentru ca angajații din Ungaria să primească aceleași salarii ca angajații Audi de la uzinele din Vestul Europei. În sprijinul afirmațiilor, sindicatul susține că un angajat Audi din Belgia câștiga de 3.6 ori mai mult decât unul din Ungaria, în timp ce discrepanțele sunt mai mici comparativ cu alte state central-europene: 28% comparativ cu Slovacia și 39% comparativ cu Polonia.

Sindicatul reprezintă interesele a 7.300 dintre cei peste 12.000 de angajați ai uzinei din Gyor.

În replică, Audi susține că oferta pe care a propus-o angajaților este competitivă și mult peste ceea ce se oferă în mod obișnuit pe piața muncii din Ungaria.

În ultimii ani, Ungaria s-a confruntat frecvent cu un deficit de forță de muncă în industria auto. La sfârșitul anului 2016, industria auto din Ungaria avea peste 150.000 de angajați și asigură 30% din producția industrială a țării și 20% din exporturi.

Via Reuters

Comentarii (1)

  • inexorabil
    Cum, Doamne? Și unde sunt compatrioții mei care proslăveau afinitatea “mult mai pronunțată” a anumitor state din fostul bloc comunist cu “principiile, valorile și standardele democrației occidentale” ?

    Ȋn esență, corporațiile/multinaționalele “ȋi” bune, hm? Iar acei localnici plătiți (ȋn unele cazuri, mult) mai bine decât media s-au transformat – constatare proprie – nu doar ȋn sclavi ai carierei, ci și ȋn roboți din care parcă nu mai răzbate nimic uman; te ȋnfioară cu pragmatismul lor absolutizat, care mustește ȋn fiecare literă…Ȋn plus, mă văd nevoit să repet: tentațiile consumiste dinadins plantate aici, ȋntr-o țară milenar cumpătată (evident, cu excepțiile de rigoare, și de “dreapta”, și de “stânga”), astfel ȋncât să pară că nu mai este nevoie să mergem ȋn “Occident” (bașca ni s-a inoculat ideea că acesta nu trece dincolo de Ocean, deși adevăratul Occident se ȋntinde din Strâmtoarea Bering până ȋn Țara de Foc, sic!), din moment ce, iată, a poposit el fix “la botul calului”, exercită un efect devastator asupra mentalității majorității românilor, care până și din simbolurile și idealurile naționale și-au făcut fetișuri cu care ȋși zgândăresc propriul orgoliu.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru