Aniversare în stil britanic: Jaguar a transformat două exemplare F-Type Cabrio în mașini destinate raliurilor pentru a sărbători 70 de ani de la debutul lui XK 120

de Cornel Șocariciu
Luni, 12.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Au trecut 70 de ani de când ADN-ul Jaguar a fost îmbunătățit cu gene sportive. Pentru a marca acest moment, producătorul britanic a pregătit o serie de versiuni limitate ale unor modele deja aflate în gamă. Astăzi, facem cunoștință cu două exemplare F-Type Cabrio pregătite pentru probe de macam.

Jaguar împlinește 70 de ani de la introducerea în gamă a primului model cu caractestici sportive: XK 120. Pentru a aniversa cum se cuvine frumoasa vârstă, producătorul britanic a pregătit o serie de evenimente speciale, dar și versiuni limitate ale unor modele deja aflate în gamă.

În urmă cu două săptămâni, Jagur ne-a făcut cunoștință cu ediția limitată F-Type Chequered Flag. Acum, britanicii prezintă un F-Type Cabrio pregătit pentru probe de raliu desfășurate pe macadam.

Două astfel de exemplare F-Type au fost dezvoltate, iar conform declarațiilor făcute de reprezentanții Jaguar, modelul va putea fi admirat doar în cadrul unor evenimente speciale pregătite de britanici. Modelul pregătit de Jaguar a primit un rollcage, scaune speciale cu centuri cu prinderi în șase puncte, un sistem special pentru stingerea incendiilor și un sistem de frânare mult îmbunătățit.

De asemenea, garda la sol a fost mărită cu 40 de mm, suspensiile au fost recalibrate, iar jantele au fost înlocuite cu unele gândite special pentru sporturile cu motor.

Sub capotă, Jaguar a optat pentru motorul Ingenium de 2.0 litri de 300 de cai putere.

Comentarii (1)

  • mircea badea
    de ce doar 300 de cai?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru