Apariție surpriză: BMW Z4 Touring Coupe este un urmaș al vechiului Z3 Coupe

de Bogdan Mirică
Sambata, 20.05.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a prezentat oficial un exemplar unicat bazat pe modelul său decapotabil Z4. Noul model unicat, botezat Z4 Touring Coupe, a fost dezvăluit cu ocazia Concursului de Eleganță din Villa d’Este.

În urmă cu câteva zile, BMW ne-a oferit o imagine sugestivă cu un viitor exemplar unicat al său, bazat pe decapotabilul Z4 și care este prezentat în cadrul ediției din acest an a Concursului de Eleganță din Villa d’Este. Acum, constructorul bavarez tocmai a dezvăluit noul exemplar unicat, Z4 Touring Coupe. Cu alte cuvinte, acesta este un model bazat pe decapotabilul Z4 și poate fi considerat chiar și succesorul spiritual al vechiului Z3 M Coupe, produs între 1997 și 2002.

Evident, cea mai mare noutate adusă de exemplarul unicat este un plafon care îi oferă lui Z4 Touring Coupe un aspect neobișnuit. De altfel, cei mai mulți fani ai mărcii deja i-au oferit și câteva porecle, printre care "mașina de pâine" sau chiar "pantoful clovnului", datorită aspectului său. Modelul unicat, construit manual, este vopsit în nuanța Sparkling Lario, creată special pentru noul Z4 Touring Coupe și care cuprinde și fulgi metalici albaștri.

Tot aici avem și o grilă dublă specială, care cuprinde bare longitudinale duble și accente argintii și din bronz.

Exteriorul este completat elegant de jante aurii cu dimensiuni de 20 de inch pentru cele din față, respectiv de 21 de inch pentru cele din spate.

Interiorul este, în mare parte, neschimbat față de modelul de serie Z4. Totuși, avem și aici o serie de dotări exclusive. Printre acestea, amintim de tapițeria din piele vopsită în două nuanțe de maro contrastante, creată de italienii de la Poltrona Frau.

Sub capota noului model unicat avem emblematicul motor cu 6 cilindri în linie al mărcii. De altfel, noul BMW Z4 Touring Coupe este bazat pe versiunea Z4 M40i, cea mai puternică versiune a modelului decapotabil. În cazul său, motorul de 3.0 litri bi-turbo dezvoltă 340 de cai putere și un cuplu de 500 Nm. Constructorul german nu a dezvăluit performanțele noului exemplar unicat.

Deocamdată, BMW nu are planuri de a introduce noul BMW Z4 Touring Coupe ca model de serie și rămâne, pentru moment, doar un exemplar unicat.

via BMW

Comentarii (8)

  • Octavian
    Doamne dă să îl facă de serie
    4 6
  • Conceptul se numeste BMW Concept Touring Coupé, nu "BMW Z4 Touring Coupe".
    Cat despre "două nuanțe de maro contrastante", ma indoiesc ca maro poate contrasta cu... maro.
    8 1
  • User3122
    @Octavian
    De ce?! Il cumperi?! Tu si toti prietenii tai?
    De unde starea asta de "da doamne", de parca ar fi cine stie ce beneficiu sau minune.
    E o alta masina, pe care daca o vezi pe strada bine, daca nu, iar bine. Nici nu e vreo frumusete sau vreo reusita de proportii in materie stilistica.
    9 4
  • Andrei
    E one-off, oficial.
    1 0
  • Mircea Badea
    z4 era cam singura masina benve draguta..dar cu varianta asta au bocito...
    1 2
  • "Bavarezii au obiceiul să se joace din când în când cu design-ul și să șocheze. În 1997, de pildă, BMW a lansat modelul Z3 M Coupe, care a fost poreclit „pantoful clovnului”. Iar acum, la Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2023, a prezentat Z4 Concept Touring Coupé, urmașul său." newsweek.ro
    Deci o ciorbă reîncălzită. În serialul"Mașini pe alese " și Mike Brewer a avut una la recondiționat. Mașina în sine nu era rea dar forma discutabilă.
    2 0
  • unu altu
    S-or mutat scriitorii de la 4tuning la Automarket?
    1 0
  • masina este superba!iar tu userloser bicicleta ai?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru