Aproape de nivelul anterior crizei: europenii anticipează vânzări de 14 milioane de maşini în 2016

de Daniel Popescu
Luni, 06.06.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În Europa se vor comercializa aproximativ 14 miluioane de maşini în 2016, în creştere cu 5% comparativ cu anul trecut, însă piaţa va rămâne sub nivelul înregistrat înaintea crizei, potrivit ultimelor estimări.

Vânzările de maşini noi în Europa au crescut de fiecare dată în ultimele 32 de luni calendaristice, semn că Bătrânul Continent traversează o perioadă bună.

În luna ianuarie, Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) anticipa creşteri de 2% pentru anul 2015, însă rezultatele pozitive obţinute în primele patru luni, când creşterea a fost de 8.5%, i-a determinat pe oficiali să-şi revizuiască previziunile. Astfel, Dieter Zetsche, şeful Daimler şi preşedintele ACEA, consideră că piaţa europeană va creşte la 14 milioane de unităţi în 2016, cu 5% peste vânzările înregistrate anul trecut.

Urmareste Automarket
"Dacă privim înainte, acum anticipăm o creştere de aproximativ 5% pentru vânzările de vehicule de pasageri în Uniunea Europeană.
Vehiculele comerciale ar trebui de asemenea să crească în mod substanţial"
, a precizat el.

Cu toate acestea, Zetsche a atras atenţia că vânzările din acest an vor rămâne sub cele înregistrate de Uniunea Europeană înainte de izbucnirea crizei. La jumătatea anilor 2000, producătorii reuşească să comercializeze 15.5 milioane de unităţi, astfel că decalajul pentru acest an ar rămâne destul de mare, de circa 1.5 milioane de maşini. "Este important să notăm că încă suntem sub nivelul anterior crizei de 15.5 milioane de unităţi", a adăugat el.

Via ACEA

Comentarii (2)

  • dar valoarea pietei, valoarea, cat este valoarea ? Este ea apropiata de cea din 2008 sau Dacia are recorduri de vanzari in Franta ?
    2 1
  • @unckle Valoare pietei e mult mai mare pentru ca toti constructorii au marit preturile odata cu noile generatii. In 8 ani, avem chiar si diferente de 2 generatii in cazul unor modele. Plus ca din cate s-a observat, Dacia nu a mai vandut atat de bine ca in trecut, avand pana acum scaderi foarte mici ~1% fata de anul trecut. In Franta insa tot creste, chiar spectaculos insa nu suficient pentru a acoperi gaurile din alte piete. Duster 2 e asteptat sa impulsioneze iar vanzarile, mai ales in Germania.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru