Arc peste timp în gama BMW: 2002 Hommage Concept leagă actualul M2 de vechiul 2002 Turbo

de Mircea Meşter
Luni, 23.05.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a făcut în acest weekend un arc peste timp, oferindu-ne o primă privire asupra un show car care face legătura între legendarul 2002 Turbo și actualul BMW M2.

2016 este anul centenarului BMW, iar marca bavareză încearcă să nu piardă absolut nicio ocazie pentru a demonstra faptul că între trecut și viitor există legături genetice majore când vine vorba de modelele gamei. Iar cu ocazia Concursului de Eleganță de la Villa d'Este, care are loc anual pe malul Lacului Como din Italia, bavarezii au mai tras un cartuș și au prezentat un show car care face legătură peste timp între celebrul coupe compact 2002 Turbo, lansat în 1973, actualul BMW M2 și viitorul coupe-urilor sportive din gama mărcii BMW.

Numele oficial al conceptului este 2002 Hommage și vine cu elemente estetice care amintesc de personalitatea modelului de la care a fost împrumutată denumirea de scenă. Printre elementele grafice inspirate din anii '70 se numără blocurile optice monobloc, badge-urile Turbo amplasate strategic de jur împrejurul mașinii, jantele, partea frontală care combină profilul "nas de rechin" cu actuala grilă 3D de pe modelele mărcii BMW și spoilerul posterior integrat în capacul portbagajului.

Construit și modelat pe scheletul actualului BMW M2, versiunea de performanță a lui Seria 2 Coupe, conceptul german dovedește astfel o legătură strânsă între cele două modele lansate la distanță de peste 40 de ani. Există însă și elemente futuristice pe conceptul germanilor, scopul lor fiind acela de a asigura legătura cu viitorul compact al gamei BMW. 

"Exact acum 50 de ani, gama de modele 02 dădea startul unei ere de succes în familia BMW.

Acest coupe compact este unul dintre vehiculele care au transformat marca noastră în ceea ce a ajuns să reprezinte ea astăzi. A fost primul model european de serie care folosea tehnologia Turbo, iar asta a definitivat imaginea coupe-ului ca mașină sportivă pur sânge", a declarat Adrian van Hooydonk, vicepreședintele executiv al biroului de design BMW.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru