Armata Statelor Unite a cumpărat un GMC Hummer EV pentru a-l testa

de Alexandru Monenciu
Joi, 21.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Armata Statelor Unite ale Americii a cumpărat un exemplar GMC Hummer EVpentru a-l testa. Nu se știe, încă, ce planuri au militarii americani pentru modelul cu zero emisii.

High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicule, sau în limbaj colocvial Humvee, este unul dintre cele mai celebre vehicule militare din istorie.

Folosit pentru prima oară în 1989, în timpul invaziei SUA din Panama, Humvee a văzut și alte teatre de operațiuni cu nume sonore: Războiul din Golf, cel din Bosnia, din Iraq, din Afganistan, cel din Siria și, cel mai recent, invazia Ucrainei de către Rusia.

Chiar și armata României are în dotare câteva exemplare pe care le utilizează în teatrele de operațiuni în care este prezentă.

Revenind, însă, Humvee a fost atât de popular și capabil încât a dat naștere și unui model de stradă: Hummer H1. În urmă cu ceva timp, s-a reîncarcat în noul GMC Hummer EV, complet electric.

Armata americană nu are nimic împotriva tranziției către vehiculele cu zero emisii. Tocmai de aceea, tocmai a achiziționat un exemplar GMC Hummer EV pentru diverse teste și demonstrații, susțin cei de la Detroit Free Press.

"Scopul acestei achiziții este de a procura un nou vehicul electric cu baterii sau un vehicul electrificat, de serie, pentru analiză și demonstrații," se arată într-un document.

Momentan nu se știe concret ce planuri are armata SUA pentru acest model cu zero emisii.

Pe termen lung, printre altele, vehiculul "ar putea genera, înmagazina și distribui energie electrică soldaților," se mai arată în același document.

via Detroit Free Press

Comentarii (1)

  • Mircea Badea
    am inteles ca Putin il poate praji instant...
    3 6

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru