Hummer a murit oficial: GM a produs ultimul exemplar H3

De Mircea Meșter
Publicat Miercuri, 26.05.2010
General Motors a anunţat că a produs la fabrica proprie din Louisiana ultimul exemplar H3. Marca Hummer va fi lichidată.

Povestea uneia dintre mărcile care au reprezentat SUA în industria auto mondială s-a încheiat oficial. General Motors a anunţat că uzina din Shreveport (Louisiana) a produs ultimul Hummer H3, aceasta bornă reprezentând încheierea activităţii mărcii americane.

Deşi GM i-a mai dat o şansă mărcii, încercând să o vândă, negocierile repetate cu diferitele părţi interesate au eşuat în final, singura soluţie viabilă văzută de oficialii grupului fiind lichidarea companiei. În perioada în care GM s-a aflat sub protecţia falimentului, in cursul anului 2009, producţia Hummer a fost sistată, însă oficialii companiei au reluat fabricarea modelului H3 după ce aceştia au primit o comandă de 849 de maşini pentru flote.

Marca Hummer a devenit cunoscută în primă fază datorită contractului de producţie pe care americanii l-au avut cu armata americană, primul produs al constructorului de peste Ocean fiind vehiculul militar High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (Humvee).

Ulterior, Hummer s-a orientat înspre modele comerciale, cele mai cunoscute fiind H1, H2 şi H3.

Comentarii (27)

  • doru_vl
    parere
    frumoase masini dar cred ca au dat faliment din cauza ca , si scuzati cacofonia;))), consumau prea mult:|. dak aveam bani imi luam si eu:)))asta este.
    11 13
  • Excomunicatorul
    O MASINA MACHO IN ADEVARUL SENS AL CUVANTULUI!
    15 13
  • in sfarsit o veste buna!
    15 13
  • Excomunicatorul
    :)
    @Excomunicatorul

    Prietene,o sa-mi fac cont.Asa o sa se stie care cum posteaza.

    In legatura cu Hummer,era ceva de asteptat.
    7 2
  • Vortex66
    @doru_vl
    You lost the whole point dude.

    Toata ideea in a-ti lua un Hummer era aceea de a renunta la orice idee de ecologie si consum. Hummer era un trend, o moda, un accesoriu al vietii cotidiene pentru americani.

    Are si el fler-ul lui, in tara de origine, in Europa mi se pare fara rost sa detii un Hummer.

    Asta e, trebuie sa facem si sacrificii pentru planeta pana la urma.
    18 2
  • Victor
    hummer
    isi merita soarta...doar h1 era ceva de capul lui,h2 era o porcarie absoluta, depasita tehnologic iar h3 trebuia sa aiba un motor diesel dar se puteau salva si sa continue dar au facut masini mult prea imbecile(h2 mai ales),pt a putea supravietui
    6 9
  • andrei
    hummer
    Pun pariu ca toti cei care au comentat aici nu au si nici macar nu au condus o masina hummer....
    Pacat , s-a stins o legenda.....
    Masinile astea au fost extraordinare cu conditia sa le folosesti pt ce au fost concepute ..... OFF ROAD !!!!
    9 8
  • Vortex66
    @andrei
    Esti paralel cu realitatea baiete. Tu pun pariu ca nici carnet nu ai.

    Masinile astea n-au fost facute pentru performanta, off-road sau mai stiu eu ce. Americanii le cumparau pentru ca erau la moda. Acolo daca ai un hummer, escalade, ii echivalentul unui Golf sau Civic bine tunat la noi. Nu stiu cat de corecta este comparatia mea; dar in orice caz, masina de off-road nu este, chit ca de la humvee a pornit totul. Era o masina cu care sa mergi la club, la petreceri, distractii cu prietenii etc.
    12 5
  • Vortex66
    @andrei
    PS: Nu zic ca nu poate off-road, dar lumea nu pentru aia il cumpara in general.
    4 5
  • Victor
    @andrei
    Tu nu ai habar cred k iti curg balele dupa vreun h2 si te visezi si tu vreun 50 cent..h1 da aia era o masina exceptionala dar h2 era exact contrariul,era doar o porcarie hidoasa si vulgara si pe deasupra si mult imbatranita tehnologic asa k isi merita soarta
    8 2
  • asa deci...
    labari prosti...
    h1 a fost pentru teren greu, restul pentru discoteca!
    10 1
  • andrei
    eu nu vb din "auzite " cum vb voi
    victor, mie nu imi curge nimic pt ca am Hummer spre deosebire de tine .... se vede de la o posta ca esti frustrat ... sau na povete cu strugurii...
    pt ceilalti, probati o masina din asta pe munte si apoi vorbiti....( oricare din cele 3 )
    8 5
  • Victor
    @andrei
    =)))))))) mai rau,daca ai dat banii pe asa ceva=)))))))))))ia zii l ai luat pt off road nu?Sau pt faptul k este mare si bengos..hai frate erau niste porcarii(h1 era super tare,h3 ii lipsea ceva tehnologie si un motor diesel)in special h2,iar dak ti ai luat h2 sunt sg sg k esti varza.Erau niste vechituri energofage si daia au disparut findca nu mai erau vandabile,nu foloseau la nimic si odata moda dusa(aia 50 cent si asa),nu l ea mai cumparat nimeni findca nu aveau nimic frumos in ele..aratau ca naiba ce sa mai un om normal nu isi ia asa ceva..numa un magraon dala cu 2 clase poate sa isi doresca asa cva..unu lipsit de atentie,un dezechilibrat:Dsper k nu t regasesti aici
    3 3
  • Victor
    @asa deci
    Frate un titlu mai bun decat ala nu se putea=)))))))))))))))))))))))))))))genial omule=)))))))))))))))))))
    2 2
  • andrei
    @victor
    habar nu am ce masina ai si nici nu ma intereseaza sincer...
    observ ca datu cu parerea despre lucruri pe care nu le cunoasteti e sport national la romani...de aceea o ducem asa de bine ....
    sincer daca ar fi sa razi ar trebui sa razi de tine la banii aia multi pe care i-ai dat pe cine stie ce ciur european care costa mult prea mult pt ce iti ofera... sunt multe masini care consuma mult mai mult decat un hummer si in viziunea voastra ar trebui sa moara Porsche cayenne, toauareg w12, ML 63 Amg si lista poate continua ....nu imi pare rau de nici macar un cent care i-am dat pe masina mea si o sa ma bucur in continuare de ea ca si pana acuma ! tehnologie ? studiaza baiete si apoi dechide gura h2 in 2008 a fost TOTAL reconstruit tehnologic incluzand suspensiea pe aer ....observ ca esti la curent cu muzica de manelari americani :) personal nu ma intereseaza genul... apropos de scoalacate clase ai ? ultimul test iq cand l-ai facut ? oops , e mic nu ? In continuare nu o sa ma mai obosesc sa-ti mai raspund tie si altora ca tine.... Trai bun cu doamna :) daca ai fost in stare sa convingi o femeie sa stea cu un invidios ca tine =)))))) ( a se vedea titlul "asa deci" ) operatie pe care o savurezi in fiecare moment liber =)))))))))
    concluzie: da-ti cu parerea despre lucrurile care le cunosti !!!!
    9 3
  • Pacat...
    Din afara H3 pare o masina de oras care si-ar rupe rotile pe teren accidentat. Adevarul este ca e una dintre cele mai capabile masini in off-road. Am vazut ce poate si e pacat sa o tii pe asfalt. Poate ca nu se ridica la nivelul H1, insa cred ca se apropie.
    5 1
  • magaronu
    victor esti varza
    invta sa scrii domnu 50 de bani se scrie "le-a" nu "l-ea"
    6 1
  • Victor
    @Andrei
    Hummer si tehnologia =))))))))))))))))))))) hai nene dute si te culca si nu mai sta pana la 6 dimineata pe net..dak ai Hummer dute si folosestel pentru ce a fst construit,adik pt agatat femei..si nu mai visa ca au fst masini bune si daca te roade am un Pajero din 2008 o masina mult mai buna si mai decenta dct Hummer H2
    3 2
  • respect
    pacat de H1, dar oricum nu se mai fabrica. din punctul meu de vedere H1 este masina...restul H2,H3 vorba celor de mai sus: fitze
    1 1
  • Va certati degeaba. Hummerul este pentru off-road .. dar americanii (si nu numai) il cumpara pentru ca e trendi, exact cum se cumpara masini puternice in romania doar de dragul de a arata "ce masina am eu :>" fara respectul care masina il merita de fapt.
    4 1
  • Cică
    citez: "GM lists the fuel economy for its popular H2 as “N/A,” likely the primary factor in declining consumer demand for the beasts.

    The Humvee was originally developed for military application, and went into consumer production in 1992 at the request of Arnold Schwarzenegger, who would go on to become the governor of California. Governor Schwarzenegger has since repented, “greening” his hummers and then selling them."
    1 1
  • off road
    papanasi
    pt offroad masinile fara sasiu sunt papanasi :) degeaba va laudati cu suv-uri . Daca ma intrebi pe mine pajero e mai de agatat decat un hummer.... exluzand modlele vechi care erau super... criza i-a lovit pe toti iar calitatea lasa de dorit inclusiv la cele japoneze....
    1 1
  • oagaru
    era si de asteptat sa-si de cu parerea toti conducatorii de suv de oras. masinile diesel polueaza mult mai mult decat una pe benzina cat despre hummer nu veti stii nicodata cum stau lucrurile pt ca pur si simplu nu aveti fata pt asa ceva !
    2 1
  • @Vortex66
    nu mi se pare deloc buna comparatia...in America, Europa si ce continent vrei tu, cu un Hummer intorci privirea, esti "shogur" frate..cu golf ce intorci?golf este e masina de familie pentru servici, cumparaturi, cu alte cuvinte chestii elementare..mergi cu golfu la petreceri pentru ca aia e masina ta si cu alta nu ai sa mergi...cu Hummer mergi sa parchezi masina cat mai in fata sa-si faca poze curiosii cu ea...e diferenta.
    5 0
  • finally!
    era si timpul! va amintiti cine a ucis EV 1 ? GMC a omorat masina electrica in urma cu 8-10 ani pt a face mai multi bani construind uriasele masini hummer. stiti cum e, roata se intoarce.
    si-au meritat soarta si toti constructorii(mai ales cei americani) sa dea faliment daca nu fac motoare mai mici, mai economice si mai nepoluante!
    ..si apropo, in ameirica e cool sa ai hammer daca esti negru! niste cutii de chibrituri cu care stai mai mult la pompa decat pe autostrada!
    2 1
  • huumer sucks!
    in decembrie 2002 s-a stabilit de catre cea mai tare revista auto din sua "the suv of the year 2003". ghiciti ce masina a luat premiul? va spun eu: VOLVO XC 90! in numarul urmator a aparut o scrisoare catre revista a unui american indignat care intreba cum de hummer-ul lui h2 nu e mai bun decat volvo xc 90. si reporterul i-a raspuns ca volvo-ul a trecut pe unde hummer-ul nici cu reductor nu a trecut! deh, daca arata a masina de teren si e buna numai de plimbat prin fata discotecii, problema fraierului care a scos atatia bani din buzunar pt cutia de chibrituri pe roti..
    3 2
  • slava domnului, era si timpul sa scoata masinile astea fara rost de pe piata.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru