Primul Hummer electric a fost vândut la licitație pentru 2.1 milioane de euro

de Lestyan Bela
Luni, 29.03.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
GMC Hummer EV este primul model electric al constructorului american de mașini de teren, renăscut în urmă cu doi ani. Exemplarul cu numărul 001 a fost vândut recent pentru suma de 2.1 milioane de euro la o licitație.

Mașina de teren GMC Hummer a setat etalonul în segmentul „supercamionetelor”. Motorul său electric dezvoltă 1000 de cai putere și un cuplu de 15.592 Nm. Recent, a mai adaugăt un număr remarcabil pe lista. Primul exemplar fabricat s-a vândut la casa de licitații Barret Jackson pentru suma de 2.5 milioane de dolari, echivalentul a aproximativ 2.1 milioane de euro. Modelul face parte dintr-o serie de ediții limitate numită Edition 1.

Cu o piață în dezvoltare, cel mai nou Hummer nu a fost dezvoltat pentru a le pune probleme rivalilor, ci pentru a seta un nou standard. Todd Hubbard, inginer Hummer EV, a declarat că intenția lor este să seteze o limită nouă în segment.

Odată eliminat motorul termic, inginerii au avut posibilitatea să se concentreze pe abilităițile mașinii de a parcurge un teren accidentat, cum ar fi direcția pe patru roți. Mai mult, Hummer EV vine cu optsprezece camere, anvelope de 35 de inch, scut de protecție și suspensie pneumatică. Toate acestea sunt susținute de o autonomie de peste 580 de kilometri.

Chiar dacă primul exemplar s-a vândut pentru o sumă mai mare, restul modelelor Edition 1 s-au epuizat din stoc în doar o oră pentru prețul de 112.595 de dolari.

Următorul model, denumit 3X, va intra în producție în toamna anului 2022 și va avea un preț de pornire de 99.995 de dolari.

Chiar dacă aceste prime ediții vin cu prețuri piperate, GMC anunță că va continua să dezvolte vehicule electrice. O variantă SUV a „supercamionetei” Hummer va fi prezentată publicului în data de 3 aprilie 2021.
Via: motor1.com

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru