Hummer electric s-a vândut ca „pâinea caldă”: producția, epuizată pe 2 ani

de Tiberiu Safta
Marti, 01.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
GMC Hummer EV este sold-out pentru cel puțin 2 ani, potrivit unui oficial al mărcii americane. Până acum, modelul electric a primit peste 90.000 de comenzi.

GMC Hummer EV, noul model electric inspirat de vechiul Hummer H1, este deja sold-out pentru minim 2 ani. Informația a fost confirmată de către Duncan Aldred, vice-președintele mărcii GMC și preluată de către publicația GM Authority.

Modelul electric a primit, până în acest moment, peste 90.000 de comenzi, atât pentru varianta SUV, cât și pentru pick-up. Numărul comenzilor depășește cu mult numărul de unități produse. Până acum, au fost livrate doar 783 de exemplare în perioada decembrie 2021-septembrie 2022, iar pe parcursul a 11 luni au fost produse 2570 de exemplare ale modelului electric.

În luna septembrie au fost construite 750 de exemplare la uzina de la Michigan. Producția lui Hummer EV va fi oprită temporar pentru a face loc lui Chevrolet Silverado EV, un alt pick-up electric din cadrul Grupului General Motors.

Având în vedere numărul de comenzi acumulate până acum, GMC Hummer EV se dovedește a fi un model popular în rândul clienților de SUV-uri și camionete electrice.

Unul dintre clienții modelului cu zero emisii este chiar armata Statelor Unite, care a cumpărat, recent, un exemplar pentru a-l testa în cele mai dure condiții.

via GM Authority

Comentarii (5)

  • Ăsta-i genul ăla de mașină pe care și-o cumpără jucătorii dedicați Metin2Alaska
    5 9
  • Marcel
    Super, judecand dupa numarul de unitati produse in primele 11 luni, daca o comanzi azi, probabil livrarea va fi undeva prin 2055.
    8 7
  • @topping
    sa mori tu
    0 0
  • Erată
    Așa da. Un vehicul de oraș cu lungimea mai mică de 4 m și masa sub 1000 kg.
    Ecologic. Sau poate nu.
    Îmi aduce aminte de dedicația cărții Zeii înșiși a celebrului Isaac Asimov : " Umanității cu speranța că războiul împotriva prostiei va fi toțuși câștigat într-o zi".
    3 0
  • inexorabil
    “Ca pâinea caldă”, domnule Safta. Ghilimelele trebuie să includă şi prepozi¬ţia “ca”.

    On topping. Ca pâinea caldă nu se vând decât maşinile tributare “sucului de dinozaur”. Punct şi de la capăt.
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru