General Motors demarează producția SUV-ului Hummer electric

de Tiberiu Safta
Marti, 31.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Gigantul american General Motors a demarat oficial producția lui GMC Hummer EV SUV în Statele Unite. Noul model ar urma să fie vândut inclusiv pe piața din China.

La finalul lui 2021, General Motors a dat startul producției variantei Pick-Up a lui GMC Hummer EV, noul model electric de teren, considerat succesorul spiritual al vechilor modele Hummer din anii 2000. Acesta va fi oferit atât în varianta de caroserie Pick-Up, cât și în varianta SUV, mai convențională.

Acum, la aproape 2 ani de la începutul producției lui Hummer EV Pick-Up, gigantul american a dat undă verde producției variantei SUV. Primele exemplare au ieșit de pe porțile fabricii din Detroit în 30 ianuarie. Pe parcurs, producția noului model va fi mărită începând cu a doua jumătate a acestui an.

Până acum, noul GMC Hummer EV a adunat peste 90.000 de comenzi. Cererea a fost atât de mare, de altfel, încât modelul electric de teren este sold-out pentru următorii 2 ani. Potrivit producătorului american, între 50% și 60% dintre toate comenzile sunt reprezentate de varianta Pick-Up.

Pe lângă asta, GMC dorește să comercializeze acest model și în afara Statelor Unite.

Una din piețele care ar urma să primească acest model este chiar China.

Noul GMC Hummer EV SUV este disponibil cu un propulsor alcătuit din 3 motoare electrice. Împreună, acestea livrează 842 de cai putere și un cuplu de 15.592 Nm. Gama include și o versiune cu un propulsor de 634 de cai putere 10.033 Nm. Ambele versiuni promit o autonomie de 483 de kilometri. Cei care optează pachetul Extreme Off-Road vor avea o autonomie ceva mai mică, de 451 de kilometri.

via General Motors

Comentarii (5)

  • hai totusi sa mai taiem din Nm, ca nu e locomotiva.

    altfel, una dintre cele mai cool masini.
    6 2
  • Mircea
    Daca masinile electrice sunt majoritatea sold out pentru urmatorii 2-3 ani, asta inseamna ca nu se cauta?
    Intreb pentru dan_grc si inexopix.
    7 5
  • Daca n-ai fi spălat pe creier, ar fi mai putina poluare pe aici.
    90.000 in 2 ani nu înseamnă nimic, pardon aproape nimic. La fiecare model nou care se lansează (ex Hummer BEV), exista un număr de fani care-si vor lua așa ceva ca le plac Gadget-urile. Nu are nici o treaba cu poluarea, cu ce se cere pe piață șamd.
    Chiar nu ai nici un pic de respect fata de tine… nu vezi ce aberații si comparații penibile faci?
    In fine… stai așa!
    9 7
  • ecologie la maxim - din unul din asta faceai baterii pt 20 phev-uri din astea de 50 km, din astea normale de vreo 100-120 cai electrici... sa pe ajute sa te misti o zi pe electric prin oras
    4 0
  • Eu cred că tancul ăsta se va vinde bine că are loc de un generator de putere în portbagaj.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru