Primele exemplare GMC Hummer EV Pickup au părăsit linia de asamblare

de Alexandru Monenciu
Luni, 20.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Americanii de la GMC anunță că primele exemplare Hummer EV Pickup au părăsit linia de asamblare. Acest eveniment marchează startul livrărilor pentru celebrul model care a renăscut ca vehicul cu zero emisii.

După câțiva ani de pauză, Hummer a revenit în lumina reflectoarelor ca un model cu zero emisii, disponibil atât în versiune pick-up cât și SUV. Chiar primul exemplar (seria de șasiu 001) a fost vândut cu 2.5 milioane de dolari, întreaga sumă fiind donată în scopuri caritabile.

Acum, americanii de la GMC anunță că primele exemplare, destinate clienților, au părăsit linia de asamblare. Acest eveniment marchează, așadar, startul livrărilor.

Toate sunt versiuni speciale Hummer EV Edition 1 Pickup, ceea ce înseamnă că sunt echipate cu două motoare electrice care dezvoltă până la 1.000 de cai putere. Caroseria este finisată în nuanța Alb Interstellar, iar în habitaclu predomină culoarea Lunar Horizon.

Toate exemplarele Edition 1 au fost deja vândute, dar clienții pot comanda alte versiuni ale modelului cu zero emisii.

via GMC

Comentarii (4)

  • Asa DA! In sfarsit o masina pe gustul lui Edikkk, eficienta, prietenoasa cu mediul, aproape ca planteaza copaci in urma ei :)))
    Decat un 2.0 TDI care ne omoara cu consum de 5.5 l/100 km si filtre de particule mai bine un Hummer de 4t electric care consuma un vagon de carbune/ 100 km. Asa da viitor verde...
    19 4
  • Hummer electric e indiciul cel mai clar ca nu mai exista cale de intors catre masini personale pe suc dinozaurian ... poate altii simt nostalgie si tristete, dar eu ma bucur enorm ca am prins aceste vremuri.

    tehnologia electrica si progresul ei imi vor hrani pasiunea pentru domeniul auto si pe viitor, in ciuda opozitiei celor ancorati in trecut, foarte vocali, dar aflati pe o panta descendenta, atat ca intensitate a vociferarii, cat si ca numar de indivizi.

    de asemenea, eu nu tin cu dintii de tehnologia electrica, daca se prefigureaza o alta si mai eficienta /mai sustenabila, o voi imbratisa cu la fel de mult entuziasm.

    acest Hummer electric e o masina de statut, pe care si-o permite doar o parte din patura cea mai instarita a societatilor bogate. comparatia cu TDI 2.0 nu e oportuna. luati Hummerul electric ca pe un reper in evolutia lumii auto.
    3 18
  • Doar oierii isi iau masini pentru statut,si tu,bineinteles!
    14 2
  • Edikkk
    Bravo Tesla

    Că GM a făcut-o doar din cauza Tesla.

    Hummer EV vine la momentul oportun, şi dă speranţă grupului GM, care a dat-o în bară cu recalul maşinilor Bolt, Volt pentru probleme la baterii

    După evenimentul Ford cu retragerea Mustang, Tesla rămâne singurul brand de încredere în lumea EV americană.
    3 11

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru