Mai multe modele General Motors renunță la scaunele încălzite din cauza crizei de semiconductori

de Tiberiu Safta
Marti, 16.11.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Compania americană General Motors a anunțat că va renunța, temporar, să ofere anumite modele din SUA cu scaune încălzite. Motivul pentru acest lucru se datorează crizei mondiale de semiconductori.

În ultima perioadă, mai mulți producători auto au fost nevoiți să oprească producția de mașini noi din cauza crizei mondiale de semiconductori. Unele mărci, precum BMW, au fost nevoiți să livreze mașini fără dotări esențiale, cum ar fi sisteme multimedia cu ecran tactil.

Acum, pe fondul acestei crize, General Motors, compania mamă a mărcilor Chevrolet, Cadillac, Buick și GMC, a anunțat că unele modelele nu vor mai putea fi dotate cu scaune încălzite și ventilate. Printre mașinile afectate de această decizie se numără modelele Blazer, Colorado și Equinox de la Chevrolet, precum și GMC Canyon și Terrain, mașini care sunt populare pe piața auto din Statele Unite.

Alte modele precum Chevrolet Silverado și Traverse sunt afectate, la fel și GMC Yukon și Acadia. Doar liniile de echipare de top High Country, respectiv Denali, vor primi aceste dotări datorită faptului că se adresează unui public cu pretenții înalte. Mai mult, GM a anunțat că, începând cu 22 noiembrie, mașinile lor nu vor mai putea fi dotate cu volan încălzit.

Gigantul american este conștient de faptul că vor exista clienți nemulțumiți din această cauză.

Cei care vor cumpăra aceste modele, începând cu 15 noiembrie, vor primii compensații cuprinse între $150 și $500. În viitorul apropiat, GM intenționează să monteze aceste dotări pe mașinile afectate de îndată ce piesele vor fi disponibile. Cu toate acestea, companiile concernului american vor continua să vândă mașini fără aceste dotări și în 2022.

via Carscoops

Comentarii (3)

  • ati sters articolul despre camerele de bord si posibilitatea ca sa se dea amenzi pe baza probelor video.....
    5 2
  • Oricum, scaunele încălzite sunt un moft, nu e mare pierdere.
    6 3
  • Mircea Badea
    oricum era optiune pt femei
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru