Criza semiconductori

Sambata, 15 Iulie 2023 | Industrie

STUDIU: Criza mondială de semiconductori, aproape de sfârșit

Potrivit unui studiu nou, realizat de o companie americană, criza mondială de semiconductori este pe cale să ia sfârșit. Cu toate acestea, noul studiu relevă că nivelul de producție de dinainte de pandemia de COVID-19 va fi egalat abia în 2028.
Marti, 04 Octombrie 2022 | Industrie

Șeful Stellantis: criza de semiconductori se va diminua la sfârșitul lui 2023

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, este de părere că criza de semiconductori va continua și anul viitor. Cu toate acestea, el spune că situația acestei crize care afectează industria auto de peste 2 ani se va îmbunătăți abia la sfârșitul lui 2023.
Joi, 22 Septembrie 2022 | Industrie

Volkswagen: criza mondială de semiconductori va continua până în 2024

Grupul Volkswagen se așteaptă ca criza mondială de semiconductori să se extindă până în 2024. Potrivit unui oficial al mărcii, întreruperile de producție cauzate de lipsa de componente vor deveni dese și obișnuite.
Luni, 29 August 2022 | Industrie

Mai multe uzine Stellantis din Europa, închise temporar din cauza crizei de semiconductori

Stellantis a fost nevoit să oprească temporar activitatea mai multor uzine importante din Europa. Fabricile din Zaragoza, Spania și Sauchaux, Franța, unde sunt construite modele Opel, Citroen și Peugeot au fost oprite din cauza crizei de semiconductori.
Luni, 02 Mai 2022 | Industrie

Carlos Tavares, șeful Stellantis: situația crizei de semiconductori se va îmbunătăți în 2023

Carlos Tavares, CEO-ul Grupului Stellantis este de părere că situația crizei de semiconductori se va îmbunătăți abia din 2023. El a adăugat că actuala situație a crizei se află la un nivel similar cu cel din 2021.
Luni, 11 Aprilie 2022 | Industrie

Volkswagen: Criza semiconductorilor va continua până în 2024

Potrivit unor declarații oferite de Arno Antlitz, directorul financiar Volkswagen, criza mondială de semiconductori va continua până în 2024. El a mai spus că abia de anul viitor producția va reveni la nivelul de dinainte de pandemie, iar oferta pentru aceste cipuri va fi suficientă abia din 2024.
Marti, 15 Martie 2022 | Industrie

Ford livrează Explorer și F-150 fără scaune încălzite și start-stop, din cauza crizei de semiconductori

Din cauza lipsei de componente ca urmare a crizei de cipuri, Ford a anunțat că va oferi modelele Explorer și F-150 fără dotări importante. Printre ele se numără scaunele încălzite pentru pasagerii din spate și funcția start-stop. Ulterior, dotările vor putea fi montate gratuit la reprezentanță atunci când vor fi disponibile.
Miercuri, 29 Decembrie 2021 | Industrie

Livrările noului McLaren Artura, amânate pentru a treia oară, din cauza crizei de cipuri

Livrările noului McLaren Artura au fost din nou amânate, de această dată până în iulie 2022. Artura este cel mai economic model din istoria mărcii engleze, chiar dacă sub capotă se ascund 680 de cai putere.
Joi, 09 Decembrie 2021 | Industrie

Producția lui Passat și Arteon, suspendată din cauza crizei de semiconductori

Volkswagen a anunțat că producția modelelor Passat și Arteon a fost suspendată temporar din cauza crizei de semiconductori. Uzina de la Emden, unde sunt fabricate aceste modele, va fi închisă până în ianuarie 2022.
Vineri, 03 Decembrie 2021 | Industrie

Șeful Renault: criza de semiconductori se va prelungi și în 2022

Criza mondială de semiconductori va afecta industria de automobile și în 2022, spune Luca de Meo, directorul general Renault. Grupul francez are în plan restructurarea unor uzine pentru a face față crizei.
Luni, 29 Noiembrie 2021 | Industrie

Situație deosebită în Franța. Timpul de așteptare pentru un Dacia Duster este de 6 luni

Cei care doresc să-și cumpere un Dacia Duster în Franța vor trebui să fie pregătiți pentru o perioadă lungă de așteptare. Mai exact, clienții francezi vor trebui să aștepte 6 luni pentru livrarea unui Duster.
Joi, 25 Noiembrie 2021 | Economic

Volkswagen Golf iese din topul celor mai vândute mașini din Europa în octombrie

Modelul compact al constructorului german a ieșit din topul celor mai vândute mașini în luna octombrie. Vânzările slabe ale acestuia se datorează, în mare parte, crizei mondiale de semiconductori.
Îţi place Automarket? Fii prietenul nostru pe Facebook
Marti, 23 Noiembrie 2021 | Economic

Stellantis depășește grupul Volkswagen și devine cel mai mare producător din Europa în octombrie

Grupul Stellantis a reușit să depășească Volkswagen în luna octombrie. Această schimbare neașteptată în topul vânzărilor din Europa vine pe fondul crizei mondiale de semiconductori.
Marti, 16 Noiembrie 2021 | Industrie

Mai multe modele General Motors renunță la scaunele încălzite din cauza crizei de semiconductori

Compania americană General Motors a anunțat că va renunța, temporar, să ofere anumite modele din SUA cu scaune încălzite. Motivul pentru acest lucru se datorează crizei mondiale de semiconductori.
Miercuri, 03 Noiembrie 2021 | Industrie

Cu cât a scăzut producția Skoda din cauza crizei de semiconductori

Skoda a anunțat că în 2021 va produce mai puțin cu 250.000 de mașini față de cât a estimat, din cauza crizei mondiale de semiconductori. Constructorul din Mlada Boleslav a reluat din nou producția, în urmă cu două zile, după ce a fost oprită timp de două săptămâni, din cauza crizei de cipuri.
Vineri, 24 Septembrie 2021 | Intern

Dacia oprește temporar activitatea uzinei de la Mioveni, din cauza crizei mondiale de cipuri

Activitatea uzinei Dacia de la Mioveni va fi oprită din nou, timp de două zile, din cauza crizei mondiale de semiconductori. Până acum, fabrica producătorului român a fost oprită 33 de zile în 2021.
Sambata, 11 Septembrie 2021 | Economic

Toyota își reduce ținta de producție pentru 2021 din cauza crizei de cipuri

Toyota a redus vineri ţinta de producţie anuală cu 3%, respectiv cu 300.000 de vehicule, în condiţiile în care creşterea numărului infecţiilor de Covid-19 a redus producţia de componente în Vietnam şi Malaezia, agravând lipsa de semiconductori la nivel mondial.
Vineri, 10 Septembrie 2021 | Industrie

Elon Musk cere “implicare totală” din partea angajaților pentru ca Tesla să recupereze pierderile de producție

CEO-ul Tesla, Elon Musk, a cerut angajaţilor “să se dedice în totalitate“ pentru a compensa dificultăţile din producţie de la începutul trimestrului al treilea şi ”a asigura un nivel decent al livrărilor”, potrivit agenției Reuters.
Miercuri, 08 Septembrie 2021 | Industrie

Intel va investi 80 de miliarde de euro pentru producția europeană de cipuri

Grupul american Intel a anunţat că ar putea investi până la 80 de miliarde de euro în Europa în următorul deceniu, pentru a creşte capacităţile de producţie de cipuri ale regiunii.
Vineri, 03 Septembrie 2021 | Industrie

Daimler: “Vânzările Mercedes vor fi afectate de criza de semiconductori în trimestrul al treilea”

Deficitul global de semiconductori va afecta vânzările de maşini Mercedes în trimestrul trei din 2021, a anunțat grupul Daimler.

Tag-uri similare

Ford, Dacia, Ford Craiova, criza semiconductori, Dacia Mioveni, Uzina Dacia, uzina Ford, oprire productie
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru