Volkswagen: Criza semiconductorilor va continua până în 2024

de Tiberiu Safta, Foto:Depositphotos.com
Luni, 11.04.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit unor declarații oferite de Arno Antlitz, directorul financiar Volkswagen, criza mondială de semiconductori va continua până în 2024. El a mai spus că abia de anul viitor producția va reveni la nivelul de dinainte de pandemie, iar oferta pentru aceste cipuri va fi suficientă abia din 2024.

Industria auto se confruntă cu cea mai mare criză din ultima perioadă. Efectele pandemiei de COVID-19 s-au resimțit puternic asupra tuturor producătorilor, lucru care a dus la criza mondială de semiconductori și la o producție scăzută semnificativ.

Declanșarea războiului din Ucraina a adâncit această criză, care nu se va încheia până în 2024. Cel puțin asta preconizează Arno Antlitz, directorul financiar Volkswagen. El a mai adăugat că nivelul producției de mașini va reveni la cel de dinainte de pandemie abia anul viitor. De asemenea, Antlitz este de părere că blocajele actuale în ceea ce privește lipsa componentelor vor fi ușurate spre sfârșitul acestui an.

Tot la sfârșitul acestui an, Volkswagen ar urma să beneficieze de fonduri obținute dintr-o ofertă publică inițială a mărcii Porsche. Antlitz susține că fondurile obținute ar urma să fie folosite pentru finanțarea constructorului din Wolfsburg, dar și pentru producția de baterii și de sisteme software.

“Numai cei care își pot construi lanțul de aprovizionare cu baterii au avantajul de a crește în electromobilitate.

Securizarea lanțului de aprovizionare vine cu asta. O IPO a Porsche ne-ar putea oferi mult mai multă flexibilitate în a finanța asta”, a declarat Antlitz.

via Profit

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru