Toyota își reduce ținta de producție pentru 2021 din cauza crizei de cipuri

de Paul Cosma
Sambata, 11.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota a redus vineri ţinta de producţie anuală cu 3%, respectiv cu 300.000 de vehicule, în condiţiile în care creşterea numărului infecţiilor de Covid-19 a redus producţia de componente în Vietnam şi Malaezia, agravând lipsa de semiconductori la nivel mondial.

Pandemia de coronavirus și criza globală de semiconductori sunt cele mai mari provocări pentru industria auto la ora actuală, producătorii fiind nevoiți să-și refacă planurile și strategia pe termen scurt și mediu. Toyota se alătură listei de constructori care se pregătesc de reducerea producției pentru acest an. 

"Este o combinaţie de coronavirus şi semiconductori, dar în acest moment coronavirusul are impactul copleşitor", a declarat Kazunari Kumakura, director Toyota, după ce compania şi-a revizuit obiectivul de producţie. 

Toyota se aşteaptă acum să producă 9 milioane de vehicule în anul fiscal până la 31 martie 2022, în loc de 9,3 milioane. Compania nu şi-a revizuit previziunile de profit operaţional de 2,5 trilioane de yeni (22,7 miliarde de dolari) pentru anul fiscal curent.

Compania speră să recupereze o parte din producţia pierdută înainte de sfârşitul anului. Cererea de cipuri a crescut în timpul pandemiei, companiile producătoare de electronice de consum încercând să răspundă cererii de smartphone-uri, tablete şi alte dispozitive. 

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru