Ford livrează Explorer și F-150 fără scaune încălzite și start-stop, din cauza crizei de semiconductori

de Tiberiu Safta
Marti, 15.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Din cauza lipsei de componente ca urmare a crizei de cipuri, Ford a anunțat că va oferi modelele Explorer și F-150 fără dotări importante. Printre ele se numără scaunele încălzite pentru pasagerii din spate și funcția start-stop. Ulterior, dotările vor putea fi montate gratuit la reprezentanță atunci când vor fi disponibile.

În ultimii doi ani, industria auto a fost puternic afectată de criza de semiconductori. Asta a însemnat că mai mulți producători au fost forțați să oprească producția la uzinele lor sau să livreze mașini cu dotări lipsă.

Odată cu adâncirea crizei după declanșarea războiului din Ucraina, Ford a anunțat că va lua măsuri pentru a putea face față acestei crize. Mai exact, constructorul american va comercializa modelele Explorer și F-150 fără anumite dotări esențiale.

Astfel, Explorer va fi vândut fără scaune încălzite și aer condiționat pentru pasagerii din spate. Doar șoferul și pasagerul din față vor beneficia de aceste dotări, iar temperatura pentru locurile din spate va putea fi reglată doar de șofer.

Modelul F-150, extrem de popular în Statele Unite, va fi comercializat fără funcția start-stop. Pentru acest model, Ford le oferă două variante clienților săi: fie primesc mașina fără această dotare și primesc un bonus de 50 de dolari, fie vor trebui să aștepte un timp îndelungat pentru a primi mașina cu tot cu această dotare.

Pentru posesorii Explorer, vestea bună este că dotările lipsă vor putea fi montate ulterior, gratuit, la o reprezentanță Ford, atunci când piesele vor fi disponibile. Însă, funcția start-stop pentru F-150 nu va putea fi montată mai târziu.

Ford nu este singurul constructor care procedează în acest fel. Anul trecut, General Motors a vândut mai multe modele fără scaune încălzite și volane încălzite, tot din cauza acestei crize.

via CNN

Comentarii (4)

  • Seriff
    Mai bine, functia aia de start stop oricum e o mare mizerie, toata lumea o dezactiveaza.
    15 4
  • Se întâmplă cam peste tot. Și Dacia a scos temporar opțiunea navigație de pe Stepawy.
    3 0
  • Start-stop nu e nicio pierdere, îl dezactivez aproape mereu. Scaunele încălzite sunt utile, dar se poate trăi și fără ele în multe zone de pe glob.
    3 0
  • @automarket
    Cred că ar ajuta o scurtă perioad de reflecție; astea nu sunt dotări esențiale. Da. Sunt dotări de dorit, deși unora nu le plac, dar în niciun caz esențiale.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru