Noul GMC Sierra EV Denali Edition 1: 764 CP și 650 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Vineri, 21.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Constructorul american de automobile a publicat primele imagini și informații despre noul pick-up cu zero emisii Sierra EV Denali Edition 1. În 2025, GMC va lansa alte două versiuni mai accesibile: AT4 și Elevation.

După GMC Hummer EV și Chevrolet Silverado EV, a venit acum momentul să facem cunoștință cu un nou pick-up electric de peste Ocean. Este vorba despre GMC Sierra EV, aici în versiune Denali Edition 1.

Dezvoltat pe aceeași arhitectură Ultium, ca Hummer EV, noul Sierra EV Denali Edition 1 este echipat cu două motoare electrice (deci tracțiune integrală) care dezvoltă 764 de cai putere și 1.063 Nm, suficient pentru a atinge 96 de km/h în 4.5 secunde.

Constructorul nu a dezvăluit capacitatea bateriei, dar a menționată că poate parcurge aproximativ 650 de kilometri cu o singură încărcare. La o stație DC de 350 kW, este de ajuns să aștepți 10 minute pentru o autonomie de 161 kilometri.

Sistemul Onboard Power Station Pro transformă pick-up-ul într-o sursă mobilă de curent (putere de 10.2 kW). Potrivit celor de la GMC, Sierra EV Denali Edition 1 poate alimenta o casă, ne referim aici doar la utilitățile esențiale, pentru 21 de zile.

Trecând peste designul exterior, caracterizat de o grilă închisă, jante de 24 de inch și faruri/stopuri LED, noul pick-up cu zero emisii propune un interior care pune accentul pe lux.

Avem aici un bord minimalist, ornamente din lemn cu pori deschiși, display central de 16.8 inch, zonă de încărcare prin inducție pentru telefoanele mobile, tapițerie din piele, cusături contrastante, instrumentar de bord digital cu ecran de 11 inch și un Head-up Display de 14 inch.

Nu lipsește sistemul audio Bose.

Dacă tot împarte platforma cu Hummer EV, Sierra EV Denali Edition 1 a preluat de la acesta sistemul de direcție integrală, inclusiv funcția CrabWalk care îi permite să se deplaseze pe diagonală. Clienții mai au la dispoziție o suspensie pneumatică adaptivă, care coboară/ridică mașina cu 51 de mm, dar și 5 moduri de rulare.

În ceea ce privește sistemele de asistență, cel mai notabil este sistemul de condus semi-autonom Super Cruise.

Noul GMC Sierra EV Denali Edition 1 pornește de la 107.000 de dolari în SUA, iar livrările sunt programate să debuteze la începutul anului 2024. Așa cum spuneam, în 2025, GMC va lansa și versiunile mai accesibile AT4 și Elevation.

Aceasta din urmă va costa cel puțin 50.000 de dolari.

via GMC

Comentarii (8)

  • Ăsta n-are nevoie să treacă testul elanului. Cu 3 tone dezintegrezi elanul.
    Prinde suta în 5 s și frânează la zero puțin mai în față.
    17 1
  • Impresionant cuplul. Bine, nici puterea nu-i de ici de colea și nici autonomia. Poți să dai curent la tot cartierul :))))
    Pentru SUA este uzuală, o mașină de "toată ziua", pentru europeni este o apariție mai rară. Eh, cam asta e difernța dintre americani și restul lumii...
    14 2
  • 17000$ caroseria și motoarele - restul sunt bateriile. Nu știu ce poate fi eco la astfel de mașină.
    10 6
  • Nu are treaba cu ECO… dar este o chestie foooarte utilă. Câte cabane nu s-au construit in locuri excepționale dar fără curent si au tot felul de generatoare zgomotoase, trebuie carat combustibil etc. Acuma tot bogatul care este pasionat trece la alt nivel, se vor construi și mai multe cabane… îmi place :)
    7 4
  • Cele termice nu mai au nicio şansă în SUA
    4 14
  • Nici SUA nu mai are nicio şansă,e kaputt!
    2 13
  • Benzonel
    Incet si sigur dizelache incepe sa amuteasca, tot mai asurzitor. Si la propriu si la figurat.
    4 13
  • Din seria "cum salvează bulă planeta pe banii lui".
    GMC Sierra diesel e 50k$.
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru