Primul Mercedes-AMG electric din istorie a intrat în producție. EQS 53 are până la 761 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 16.12.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+, primul model cu zero emisii care poartă emblema diviziei de performanță din Affalterbach, a intrat în producție. Cu o singură încărcare, mașina poate parcurge până la 580 de kilometri.

Noul Mercedes-AMG EQS 53 4Matic+ a debutat în luna septembrie și este primul model cu zero emisii care poartă emblema diviziei de performanță din Affalterbach.

Acum, producătorul din Stuttgart anunță startul producției.

Îti reamintim că EQS 53 4Matic+ este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Acestea dezvoltă 658 CP și 950 Nm cuplu, însă funcția Boost și pachetul AMG Dynamic Plus crește aceste valori la 761 CP și 1.020 Nm.

În aceste condiții, modelul german atinge 100 km/h în 3.4 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Din pachet mai face parte o baterie de 107.8 kWh, cu arhitectură de încărcare la 400 V. Aceasta promite o autonomie de până la 580 de kilometri, iar la o stație de încărcare rapidă sunt de ajuns 19 minute pentru o autonomie de 300 de kilometri.

via Mercedes-Benz

Comentarii (2)

  • Edikkk
    Bravo Mercedes

    În timp 300 km autonomie în 15 minute o să fie o normalitate
    4 10
  • ha ha, tot timp de incarcare urias, tot autonomie standard de rahat, aceleasi tare ale masinii electrice. Nimic noi chiar daca e mercedes. Bani aruncati pe fereastra pe o masina de oras.
    3 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru