Primul Mercedes-AMG electric din istorie: EQS 53 are până la 761 CP și 580 de kilometri autonomie

de Alexandru Monenciu
Luni, 06.09.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia de performanță a producătorului din Stuttgart a dezvoltat o versiune cu emblema AMG pentru nava amiral electrică EQS. Denumită oficial EQS 53, aceasta dispune de până la 761 de cai putere.

Nava amiral cu zero emisii a constructorului german de automobile debutează acum într-o versiune de performanță AMG. Numele său este Mercedes-AMG EQS 53.

Din punct de vedere estetic, noul model electric al germanilor poate fi recunoscut după spoilerele sportive și jantele AMG cu diametrul de 21 sau 22 de inch. Opțional, clientul poate opta pentru pachetul AMG Night Package Dark Chrome, ornamentele din carbon sau pentru etrierele vopsite în roșu.

Sistemul multimedia MBUX Hyperscreen este standard, iar grafica și funcțiile sunt specifice unui model AMG. Scaunele sport vin îmbrăcate în piele Artico, sintetică, însă pielea Nappa poate fi bifată de pe lista cu dotări opționale.

Mai departe, pasagerii vor regăsi aici un volan AMG îmbrăcat în piele Nappa, padele din aluminiu, cusături roșii, pedale sport și ornamente AMG pentru praguri.

Noul Mercedes-AMG EQS 53 este echipat cu două motoare electrice, câte unul pe fiecare punte. Acestea dezvoltă 658 de cai putere și 950 Nm cuplu, dar pachetul Dynamic Plus crește aceste cifre la 761 CP și 1020 Nm atunci când este activat modul de rulare Race Start.

În aceste condiții, suta de kilometri pe oră este atinsă în 3.4 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h.

Fără pachetul menționat mai sus, acul vitezometrului se oprește la 220 km/h.

Bateria de 107.8 kWh (400 V) promite o autonomie cuprinsă între 526 și 580 de kilometri, în ciclul WLTP. La o stație de încărcare rapidă trebuie să aștepți circa 19 minute pentru o autonomie de 300 de kilometri.

Direcția integrală este standard, la fel este și suspensia adaptivă AMG Ride Control +. Tot aici trebuie menționate frânele cu discuri de 415 mm pe față și 378 mm pe spate. Frânele AMG cu componente ceramice și discuri față de 440 mm sunt opționale.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru