General Motors: “Toate exemplarele Hummer EV din primul an de producție au fost rezervate”

de Paul Cosma
Vineri, 23.10.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
General Motors a anunțat că toate exemplarele Hummer EV din primul an de producție au fost deja rezervate. Pick-up-ul electric de 1.000 de cai putere și o autonomie de peste 560 de kilometri va intra pe liniile de asamblare în toamna anului viitor.

La capătul unei lungi campanii de marketing, General Motors a prezentat în această săptămână Hummer EV, un pick-up electric care resuscitează astfel brandul american la 10 ani de la dispariția acestuia de pe piață.

Hummer EV va fi disponibil în patru versiuni. Prima dintre ele, denumită Edition 1, va avea trei motoare electrice de 1.014 cai putere și un cuplu estimat la 1.000 de Nm.

General Motors a anunțat că toate exemplarele din primul an de producție au fost deja rezervate într-un timp record. Modelul electric va intra pe liniile de asamblare în toamna lui 2021. 

Hummer EV Edition 1 poate ajunge de la 0 la 96 km/h în aproximativ de 3 secunde, iar prețul de comercializare va fi de circa 113.000 de dolari. Autonomia oficială este de 563 de kilometri (standardul american EPA), iar bateria are sistem de 800 de volți și poate fi încărcată cu până la 300 kW. 

Via Reuters

Comentarii (24)

  • Înseamnă că-n 2021 vor produce 4 exemplare: unul pentru Schwarzenegger, al doilea pentru Mercedes și încă două rezervate de VW / Audi, ca să mai învețe și ei cum se face o electrică.

    Niște voci șușoteau că și Elon ar fi vrut unu, dar s-a sucit că-i cam greu de trimis pe orbită. :-)
    29 5
  • Tribun Datsun
    Sigur aţi auzit de firma General Electric. Desigur, n-are nicio legătură cu General Motors, dar…ar putea să aibă! În spiritul “noilor vremuri”. Practic, aceasta din urmă ar putea depune un efort ca s-o cumpere pe prima, iar numele iniţial să şi-l arunce pe jos, ca să fie netezit de “Hummer” EV. Că oricum, în poziţie verticală, GM semnifică exact ce se vede în imaginea de mai jos:

    https://media.npr.org/assets/artslife/books/2010/05/sixty-to-zero/gm-16a359a587dcd4f0e91c457561ad45b54d59356a-s600-c85.jpg
    11 1
  • bla bla
    Sa vina PMC sa abereze din nou cum ca diesel-ul este mai eficient sau ca polueaza mai putin decat una electrica.
    4 13
  • Edikkk
    :))))

    Da, acum serios, maşina este un hit
    3 2
  • Terry Bill
    Vi-l aduc eu pe @PMC, d-le bla bla, dar mă îndoiesc că va veni singur. Probabil că va miza pe vreun dicţionar, ca să vă arate, negru pe maro, că “a abera” a ieşit din uzul limbii române de câteva decenii bune. Nu de alta, dar un oarece individ incorect politic de pe acilişé era ferm de părere (în mod axiomatic?) că, dacă nu te exprimi totalmente ireproşabil, fără nicio hibă (de obicei, se foloseşte şi al treilea “bla”), cică nu ţi se cuvine dreptul la critică/replică. Aşa m-a asigurat şi fănel, pavianul meu de apartament. La fel şi furnizorul meu de panouri solare, că tot veni vorba de noul…curent de gândire, unul magikkk, evident.

    Normal că “diesel-ul” este (cel) mai eficient. În privinţa transporturilor, fără nicio îndoială. Chiar multe decenii de acum încolo! Indirect şi indiscutabil, transporturile bazate pe M.A.C. v-au servit, la botul calului, tehnologiile graţie cărora unii ca dvs. nu prididesc a-l martiriza (mai mult decât şi-a făcut-o el însuşi) pe bietul Rudolf cel pierdut între continent şi MB. De aceea merită să citiţi “Academia Caţavencu – săptămânal de (eco)moravuri grele”.
    18 4
  • Terry Bill
    Pastila de dimineaţă, de luat pe stomacul gol: sper ca toată lumea să se dovedească destul de isteaţă ca să realizeze că nu “electricele” în sine trebuie incriminate, ci transfigurarea lăuntrică nefastă a celor slabi de înger, cauzată de necontenitul (cu sens de “irezistibilul”, asigurat de principiul net satanic şi întotdeauna de succes “Perseverenţa poate duce chiar şi la căderea celor statornici, dacă este îndreptată împotriva lor”) asalt ideologic al zilelor noastre, pe care @PMC & afinii îl “sesizează” (graţiei flerului) în toată splendoarea hidoşeniei lui…
    11 8
  • Terry Bill
    …şi de care invariabil insidioasa “mainstream media” nu este străină.
    9 6
  • @inexorabil
    Te-ai reinventat? Si tot pe pastile? Si ne promisesesi ca te bagi sub o piatra sa-ti traiesti ultimele zile in liniste.
    12 14
  • bla bla
    Bai Bill # inexorabil, explica-mi si mie cum un diesel cu 40-45% efficienta este mai buna decat o electrica cu peste 90% eficienta?
    6 14
  • Terry Bill
    D-le Mafia, se confirmă încă o dată că stai execrabil cu “camuflajul”. Eşti recognoscibil chiar şi din Omegavers.

    Iar pe celălalt “pretin” n-o să-l bla-blamez, din simplul şi suficientul motiv că, volens nolens şi în mod indiscutabil, este şi va rămâne pe viaţă un BENEFICIAR al transporturilor, implicit al Diesel-ului (precum se întâmplă cu mulţi alţi e-zombi). Prin urmare, cu o asemenea seninătate întru trufie nu vreau să mă (mai) intersectez. Pentru că mi se conturează în faţa ochilor (minţii), drept partener de “dialog”, însuşi…Mickey Duţă. Sigur nu este un sentiment plăcut...La urma urmei, ce-ai putea să vorbeşti sau la ce acord poţi cădea cu “tatăl minciunii” (Ioan 8:44) ? Vreodată??
    14 5
  • Edikkk
    Terry Bill = inexorabil ?

    Eu cred că da
    5 1
  • bla bla
    Bai Billy boy ca de obicei scrii mult si prost. Esti full of sh*t ca si religia aia a ta. Apropo primul autoturism (Benz) a fost considerat ca o unealta a satanei de catre "luminatii" din aceea vreme. Azi se repeta aceeasi poveste cu electricele. Voi astia "luminati" sunteti zombi fara argumente.
    6 12
  • bla bla
    *acea
    1 7
  • Terry Bill
    Dam bla bla, te asigur că niciunul dintre cele două “minusuri” care au vizat ultimul tău “rechizitoriu” n-a fost acordat de mine. Şi să ştii că sofismele nu ţin loc de “dreaptă judecată”. Başca te pretezi la o manevră amuzantă de psihologie inversă – cea mai uzitată formulă de “joc al minţii” rămâne următoarea: diavolul care cică se ridică împotriva diavolului!

    Acestea fiind tranşate, rogu-te, lasă-te de un asemenea “sport” (recte a invoca Illuminati în sens voit “negativ”), căci s-au hazardat şi alţii şi tot fără sorţi de izbândă. Nu de alta, dar curcanul de mine se bucură de pene groase, deci nu poate fi jumulit de niscaiva diletanţi într-ale “războiului psihologic”. Rămâneţi, deci, precum aţi fost pecetluiţi: cobai ai maşinăriei colosale de Propagandă eco-panteist-milenaristă, prioritar întreţinută (inclusiv cu baloţii de bancnote ai EMOL-ului) de veşnicul stăpân al întunericului.

    A, parcă şi mata’ susţineai că poţi să mori (la propriu) “din cauza poluării”…Hai să văd şi acest miracol! Prezintă-ne un singur certificat medical constatator, în care să fie specificat, negru pe alb, că noxele din atmosferă (nu dintr-un spaţiu închis…sau dinadins ţinut închis şi nu pulberi toxice emise de vreo fabrică precum Carbosin sau Sometra, care, oricum, nu sunt mortale, ci doar iritante pentru căile respiratorii) – şi nu doar atât, ci precis identificabile ca provenind de la autovehicule! – constituie cauza sucombării respectivului “nefericit”. Mai ales că precizai ceva de ordinul…zecilor de mii de “morţi” (la nivel continental).

    Păi de! fantoma “încălzire globală” nu ne-ar fi onorat cu agenda ei (pseudo)politică, dacă nu i-ar fi netezit calea fantoma “poluare”. Nu-i aşa, bre Edikkk Pilaf?

    PS. Trebuie să-ţi fie foarte “prăşite” emisferele cerebrale ca să pui semnul echivalenţei între Singura Credinţă mântuitoare şi noianul de “religii”.

    PPS. Mă mănâncă degetele să scriu o carte pe care s-o intitulez “Sarcopţii urii”. Şi nu, nu s-ar evidenţia prin “speculaţie”, ci prin muuulte date şi fapte concrete, înşirate de cei 30 de ani de “democraţie”.
    9 4
  • @inexorabil
    @Terry Bill

    Esti de toata jena. Nu exista interventie in care sa nu te lauzi si sa nu iti ridici singur osanale. Ba esti batranul forumului, ba esti curcan cu pene groase. Trebuie sa fii tare singurel in real life de ai o nevoie macabra de a te urca pe piedestal si ati face cate un selfie din aceasta pozitie.

    Iti dai seama ca esti efectiv P E N I B I L ???
    1 11
  • @inexorabil
    "a-ti"
    0 3
  • Terry Bill
    Logică de talpa gâştii: dacă cineva te asigură că este vigilent şi că, de aceea, nu poate fi nicicum prostit de ideologii perverse şi de “inginerii” cu impact social via “mainstream media”, gata, îl ştampilezi drept megaloman, avid după “cultul personalităţii” ş.a.m.d. Iată ce monştri creează aparatcicii neostalinişti, graţie şi heirupismului oengiştilor, de fapt obedienţei jurate a lefegiilor “societăţii deschise” : devoratorii de lozinci contra “duşmanilor (e-)poporului”.

    Băi mafiot decerebrat, ţi s-a mai zis că faci parte dintr-o faună “specială”. De care acest site nu se poate nici debarasa, nici vindeca. Simplu de ce nu: fiindcă “libertatea de exprimare” înţeleasă taman pe dos.

    Iar alde voi NICIODATĂ nu “atacă” fondul problemei…Păi şi normal, din moment ce sunteţi “setaţi” să nu depăşiţi perimetrul obligatoriu reprezentat de semnificaţiile înşurubat superficiale ale epitetelor.

    “Adevărul vă va face liberi” (Ioan 8:32). O, Doamne, lumea aceasta n-a ieşit din “temniţă” (n-o “vede”, n-o “simte”, de aceea nu i se naşte nicio dorinţă în acest sens) nici după venirea şi lucrarea Ta, dar robii Tăi nu trebuie să rateze inestimabila şansă a veşniciei…

    În loc de concluzie: dacă te-ai obişnuit cu minciuna (mai ales cu cea oficializată), a(A)devărul ţi se pare, invariabil, “teoria conspiraţiei”.

    PS. Dragilor, aţi căpătat fobie cruntă faţă de limba română? “Real life” ? Haideţi, înţeleg cât vă irită panslavismul (în realitate, cucernica Biserică Rusă…”dictatura lui Putin” reprezintă doar un eufemism, care vă vine ca o mănuşă), dar limba noastră de baştină merită un tratament mai adecvat, totuşi!

    PPS. Nu-i nevoie să te corectezi d.p.d.v. ortografic, căci nu se schimbă efectul…spiritual. Cel puţin nu în viziunea mea.
    10 2
  • @inexorabil
    Daca nu m-as fi corectat ai mai fi scris 2 pagini. Am mai scutit lumea de gargara ta inutila. So totusi, de ce ai revenit? Nu ti-ai gasit locul pe alte forumuri?
    0 4
  • Terry Bill
    Hei, destul cu excursul. Că doar “suntem pe un site auto” (dixit vianu). Dacă aşa stau lucrurile, atunci decretez: n-am toată viaţa la dispoziţie, deci haideţi, e-trepidaţilor, săriţi pe interval cu dovezile IREFUTABILE referitoare la decesele survenite “din cauza poluării provocate de motoarele cu ardere internă”(m-am exprimat la plural? – scuze; să fie şi un singur caz de relatat!). Repet: provocată în mod EXPRES, INECHIVOC, de autovehicule. Fiindcă, dacă realmente există măcar un singur asemenea caz, atunci “luptei” voastre susţinute pentru un “aer (mai) curat” i se poate atribui o noimă. Parol!

    Sper însă să nu-mi crească barba până la parter (locuiesc la ultimul etaj) aşteptând…

    PS. “Scoate, lupe, ce-ai mâncat!” (replică din “Capra cu trei iezi”). Prin analogie, cum rămâne, “revoltaţilor”, cu toate “inserţiile” şi “delicatesele” vieţii (super)moderne, asigurate vouă, bine mersi, de către o industrie în general “poluantă”, başca atâtea decenii la rând?! Ironic sau nu, tărăşenia se traduce aşa: “criminalii” v-au făcut guşa mare şi ţeapănă. Tocmai din ea, fără nicio jenă, răzbate, necontenit, stigmatizarea eco-corectă. Păi, în atare condiţii, cum să nu fii de acord cu cerinţa unora care literalmente nu mai suportă psihic: “Opriţi planeta, vreau să cobor!” ?
    10 1
  • @inexorabil
    Bai, tu ai ajuns sa-ti dai "copy-paste"!?
    0 3
  • bla bla
    Billy boy, ce-mi ceri tu e ca si cum ti-as cere sa-mi arati ca fumatul nu provoaca cancer pulmonar. Ce-ar fi tu sa-mi demonstrezi ca poluare aerului (in mare de la autovehicule in oras) nu provoaca boli pulmonare.
    Cat despre incazirea globala, daca ai sti fizica elementara ai sti ca CO2 este un gaz cu effect de sera, iar omenirea produce anual prin diversele activitati(inclusiv transport) peste 30 de miliarde de tone de CO2. De aia planeta Venus care e la departare mai mare de Soare fata de Mercur are temperaturi mai mari. Atmosfera planetei Venus este in mare CO2.
    Asa ca lasa bs asta conservator ca nu tine. Voi astia anti electrice si anti incalzire globala aveti 0 argumente, doar aberatii.
    1 5
  • bla bla
    Cat despre minusuri, mi se rupe. Stiu ca in Romania si nu doar sunt multi care pun botul la BS-ul anti-electrice, anti-incalzire globala, anti-UE, anti-orice determina o schimbare
    1 5
  • Terry Bill
    Încă nu te-ai împăcat cu gândul gheenei? Şi vezi să nu-ţi muşti limba, fiindcă ai muri, într-adevăr, otrăvit.

    Pe de altă parte, avea dreptate bietul nea Ceaşcă: “Dovada! Dovada!”. Reiau ideea răposatului: Mafioso, demonstrează, fără nicio umbră de îndoială, că poţi s-o mierleşti din cauza noxelor auto emanate în atmosferă. Haideţi, bre, nu vă mai eschivaţi – atingeţi odată punctul nevralgic. În caz contrar, sunteţi suspecţi de eco-propagandă jalnică şi atâta tot. Cu alte cuvinte, nişte victime (neputincioase) ale conjuncturilor globaliste. Vrednice de milă? Vrednice de nimic! La ghenă (pentru început, cu un singur “e”) cu voi.
    4 3
  • netam-nissan
    strict la tema dinozaurilor, cu stecher sau fara - ce sa mai zicem daca visu ecologic al unor ametiti e un e-suv de 1000 cai putere...
    care de fapt se precomanda dar nici nu exista inca
    https://www.caradisiac.com/gmc-n-a-pas-encore-de-prototype-du-hummer-ev1-186037.htm
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru