GM a decis: Hummer se va inchide

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.02.2010
General Motors a luat decizia de a inchide subsidiarul Hummer, dupa ce tranzactia cu Sichuan Tengzhong a picat din cauza guvernului chinez.

Dupa ce intelegerea cu Sichuan Tengzhong a esuat, General Motors a decis sa puna lacatul pe usa subsidiarului Hummer. Constructorul de vehicule off-road va iesi astfel din peisajul auto, dupa ce la mijlocul anului trecut se credea salvat de la faliment.

In luna iunie, General Motors si Tengzhong au ajuns la o intelegere care prevedea preluarea diviziei Hummer pentru aproximativ 115 milioane de euro. Recent insa, guvernul chinez a pus capat tranzactiei pe motiv ca Tengzhong este incapabil de a obtine o gama de modele cu emisii scazute. Eforturile constructorului de masini grele, de a convinge autoritatile, au esuat insa lamentabil.

John Smith, presedintele diviziei de planificare a produselor in cadrul GM, a declarat ca din acest punct, conglomeratul din Detroit va fi nevoit sa colaboreze indeaproape cu muncitorii, furnizorii si dealerii pentru a inchide operatiunile intr-un mod onorabil", a incheiat Smith.

Daca GM ar fi reusit tranzactia cu Tengzhong, peste 3000 de angajati Hummer, din cadrul uzinelor americane, ar fi avut un loc de munca asigurat.

Si o parte a echipei de conducere urma sa ramana in functie, chiar daca proprietarul se schimba.

via | autocar

Comentarii (16)

  • ce pacat!!!!!!!!!!!
    nu se poate:((((( nu hummer.......doamne dami tu din cer vreo 100 de milioane de euro sa le fac o oferta la mucosii astia de la GM si inca vreo 500 de milioane sa aiba hummer un viitor asigurat
    7 20
  • mihai B.
    pacat
    Ingroapa simbolul armatei americane. Ar putea si statu american sa-i ajute sa iasa din criza.
    8 18
  • george
    CAT NAIBA SA-I MAI AJUTE?
    @ mihai B.

    Ca doar a bagat in GM vreo 50 de miliarde de parale americane...Mai bine sa ingroape "simbolul armatei americane" (mai degraba simbolul ghertoilor americani) decat intreg "boborul" american care e deja in hazna...
    16 2
  • Ion Susai
    "Cazarma" pe roti
    Cainele moare de drum lung si ......... de grija altuia. Mare paguba cum zicea si George e o masina inutila mare cat un apartament.
    Ca orice lucru bun care nu mai exista, H1 a avut istoria sa incontestabila. H-urile de azi nu mai au nici o legatura cu primele, fiind doar un etalon al prostiei de a avea bani si a nu avea ce face cu ei.
    Daca e in faliment inseamna ca nu se vinde, nu cred ca e coada la comenzi iar ei inchid. O data cu criza s-a mai desteptat si lumea.
    18 0
  • simbolul cui ?
    mihai B, faci o imensa cofuzie intre Hummer si HMMWV - High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle (pronuntat Humvee)
    10 0
  • era si cazul!
    In afara ca era mare si ca toata lumea se mira de ea (in mare parte se mirau ca tre' condusa cu categoria C, deci clar erai jmeker daca o conduceai), nu si de performantele ei, nu aducea nimic bun, nimic constructiv, doar mandrie, si oricum lumea prefera Q7 acum. In afara de maimutele, pardon gorilele de la BGS nu avea nimeni nevoie de asa ceva, nici off-road nu avea cu ce sa se mandreasca, alte masini depasindu-i cu mult performantele. Mai consuma si combustibil cat pt 3 masini normale.
    Ar trebui sa castige premiul Nobel ala care a inchis productia.
    18 0
  • ............
    si asa nu imi placeau masinile astea
    9 0
  • R.I.P.
    Nu confundati H1 cu H2 si H3! Cele din urma sunt niste cuburi plasticoase si inutile potrivite doar unor frustrati, manelisti, cocalari si grandomani! E plina RO cu astfel de "creaturi" snoabe! Daca vrei off-road iti iei Pajero sau Patrol, nu mai zic de Defender sau Massif!
    7 0
  • perfect
    inafara de angajatii care vor ramane fara loc de munca e cel mai bun lucru ca se inkide hummer,o masina fara rost.design din topor,motor de autobuz,performante de trabant.la volan o pi..a proasta sau un copil de ban gata
    10 0
  • prudentul
    marcă artificială
    Hummer, Geo, Saturn...mărci fără nici o istorie în spate, toate create artificial în speranţa că vor ocupa câteva nişe de piaţă.

    Hummer - derivat din vehicul militar. Ce o fi bun pentru armată nu se potriveşte totdeauna cu cerinţele civililor. Prea mare, prea greu, consum mare, utilitate reală aproape de zero. Maşina preferată a "cocălarilor" americani, a rapperilor şi baschetbaliştilor.
    Geo - jafuri mici şi proaste, un fel de "Yugo" made in USA, un avorton încă de la naştere.
    Saturn - se voia o alternativa. A început bine, a terminat prost.

    Ca iubitor de automobile, nu mă pot bucura atunci când ceva nu merge bine în domeniu. Pe de altă parte, există mărci neviabile economic (din diverse motive). Îmi pare rău de dispariţia Pontiac, nu şi de cele trei mărci de mai sus, fără istorie, fără tradiţie. Închiderea Hummer e o veste bună, păcat de muncitorii de acolo care rămân fără slujbă.
    8 0
  • Oldsmobile e alta marca care a disparut relativ recent dupa care imi pare foarte rau
    1 0
  • Reorientare
    Si acum alde ceafa-lata se vor orienta catre tancul ala rusesc de 1,5 mil euro (?) care a aparut de curand. Si in dauna aluia , imi va fi dor sa ma claxoneze un hummer la semafor sa plec pe galben
    1 0
  • LauCalin
    Au disparut niste masini care (cel putin teoretic) nici nu trebuiau sa existe, nu prea isi aveau rostul. Gafele celor de la GM din anii '90 (investitii fara cap) acum se vad. Singurii care sfideaza lucrul asta sunt cei de la VW (un Veyron ca sa-l fabrice costa cam 5 mil de euro, iar ei il vand cu 1 mil-1 mil si ceva). Imi pare rau de muncitorii aia care au ramas fara loc de munca.
    4 0
  • Devorattor
    inca una din sutele de manipulari marca GM
    Las' ca asa s-a intamplat si cu SAAB pana acum cateva saptamani: GM vinde Saab, GM nu mai vinde Saab, Saab da faliment, Saab nu mai da faliment ...si uite asa ne-au tinut astia din presa "in priza" aproape 1 an de zile cu informatii contradictorii pana la sfarsitul lunii trecute. Cred ca asta e o strategie de marketing a celor de la GM sa mai stoarca ceva vanzari de masini de la aceste doua marci cu grave probleme financiare. Am avut ceva emotii pt Saab si acum rasuflu usurat (momentan). O sa vedeti ca pana la urma nici Hummer-ul nu moare!
    1 0
  • Orlando
    Si bine-mi pare ca moare!
    Hahaa! eu kiar m-as bucura sa dispara hardughiile astea d epa piatza! ce altceva e Hummer decat o masina caraghioasa, exagerata din toate punctele de vedere, super-poluanta, si mai ales de fitze. o masina pt grandomani, figuranti, oameni care vor sa iasa in evidenta cu orice pret si cat de curand si pt cocalari. in constanta sunt minim 20 de Hummer si toate sunt conduse de interlopi. oamenii care apreciaza off-roadul nu vor pune niciodata H1 si h2 pe primu loc.
    2 1
  • Călătoru'
    Vin din viitor: Hummer există din nou, dar ca o sub-marcă GMC.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru