Porsche 911 GT2 RS Clubsport: versiune de circuit de 700 de cai putere

de Daniel Popescu
Joi, 29.11.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Porsche 911 GT2 RS a primit o versiune dedicată exclusiv circuitelor. Pe numele ei Porsche 911 GT2 RS Clubsport, aceasta preia motorul de 700 de cai putere al versiunii de stradă.

Porsche a lansat noua generație a lui 911 cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles, însă modelul actual continuă să primească o atenție sporită din partea constructorului german.

Astfel, nemții au dezvăluit și 911 GT2 RS Clubsport, o versiune de circuit pentru modelul de stradă 911 GT2 RS care a fost lansat în vara acestui an. Noua versiune este dedicată pasionaților de curse care vor să concureze pe circuit, însă nu aduce schimbări majore comparativ cu versiunea de stradă.

Prin urmare, 911 GT2 RS Clubsport mizează pe același motor de 3.8 litri cu șase cilindri care generează 700 de cai putere, în timp ce cuplul oferit a rămas la 750 Nm. Unitatea este acompaniată de o cutie de viteze cu dublu-ambreiaj cu 7 rapoarte pe care pilotul le schimbă prin intermediul unor padele montate pe volan.

Versiunea de circuit include de asemenea și sistemele de tracțiune și stabilitate reunite sub numele Porsche Stability Management, care contribuie la realizarea unor timpi mai buni.

La interior a rămas disponibil un singur scaun, iar Porsche a implementat și un roll cage ca parte a sistemului de siguranță necesar pentru mașinile de curse.

Aceste schimbări au contribuit și la reducerea masei la 1.390 kilograme, comparativ cu cele 1.470 de kilograme ale versiunii de stradă.

Porsche a anunțat că producția lui 911 GT2 RS Clubsport va fi limitată la numai 200 de unități.

Via Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru