Aşa ar putea arăta SUV-urile coreene în viitor: Kia Telluride, un concept mai pătrăţos decât Bentley Bentayga

de Daniel Popescu
Marti, 12.01.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia Telluride este un concept prezentat la Detroit care ar putea anticipa designul viitoarelor SUV-uri de mari dimensiuni ale constructorul coreean şi care se inspiră din Bentley Bentayga

Kia ar putea lansa în viitorul nu foarte îndepărtat un SUV mai mare decât Sorento, cel mai lung model din gama actuală. Cel puţin aşa reiese după prezentarea conceptului Kia Telluride la Salonul Auto de la Detroit, care prefaţează un SUV cu o lungime de 5 metri. De altfel, conceptul a fost realizat pe baza unui saşiu de Kia Sorento cu ampatament mărit.

Cu o grilă tipic americană, conceptul are uşi faţă şi spate care se pot deschide în direcţii opuse la 90 de grade, în timp ce interiorul este unul care aminteşte de mărcile de lux: trei rânduri de scaune, dintre care cel de mijloc se poate plia pentru a crea mai mult spaţiu pentru pasageri.

Urmareste Automarket
De altfel, pe al doilea rând de scaune există o a doua consolă centrală, botezată Swipe Command şi disponibilă sub forma unei benzi înguste, pentru ca pasagerii din spate să poată controla la rândul lor sistemul multimedia.
Tot la interior există un sistem multimedia touchscreen şi încărcare wireless pentru dispozitive mobile.

La exterior se remarcă şi jantele de 22 inch, în timp ce unele componente au fost realizate cu ajutorul unor imprimante 3D, fără însă ca producătorul să ofere detalii despre acestea.

Deloc surprinzător, conceptul Kia are propulsie hibridă: un motor tradiţional V6 de 3.6 litri care produce 274 CP este combinat cu un propulsor electric de 132 CP pentru a obţine o putere totală echivalentă de 406 CP.

Telluride îşi trage numele de la un derivat al teluriului, un semital rar şi scump descoperit pentru prima oară în România în secolul al XIX-lea.

Via Kia

Comentarii (9)

  • seamana cu Volvo
    6 8
  • "semital " !? ce-o fi ăla,dragă redacţie !
    Revenind la oile noastre:parcă a mai existat un astfel de model-uşi cu deschidere antagonistă-fabricat de HONDA ptr. piaţa Americii,dar succesul a fost firav.Ca dovadă,nici eu nu-i mai ştiu numele:dar voi ?
    4 1
  • grupuletul hun-da-ee si kia este pus pe copiat, genesisul si acum asta.
    ziceti voi ca seamana cu bentley dar seamana izbitor cu volvo xc90
    3 1
  • O fi semănând cu multe, dar stilul pătrățos nu e nou la Kia. Ce, ați uitat de Soul?
    1 0
  • Ha,ha! Daca nu citeam titlul, juram ca este o propunere a celor de la Zastava, cu V.Putin in echipa de design! Asa trebuie sa arate, de fapt, un ,,gip''!
    2 0
  • Nu ma injurati, dar mie mi se pare ca are ceva din batranul Terracan...

    @Lucci

    Sa fim seriosi, am vazut masini mult mai urate si nu rusesti. Si, crede-ma , V.V. Putini este foarte ocupat.
    1 0
  • gicăcontra´riatu
    "Telluride îşi trage numele de la un derivat al teluriului, un semital rar şi scump descoperit pentru prima oară în România în secolul al XIX-lea."
    N-aş prea crede : Telluride este ´capitala´ districtului San Miguel din statul Colorado,USA şi o cunoscută staţiune ptr sporturile de iarnă.
    Încă o mostră de "profesionalism" marca AM ! Aferim !
    2 0
  • Asa ar fi trebuit sa arate Bentley Bentayga! Stilul impozant, forma total diferita de restul pietei, ideile tehnologice din interior, s-ar potrivi clar pentru un Bentayga. Sunt sigur ca daca avea sigla Bentley v-ar fi placut si tot restul lumii s-ar fi dat cu fundul de pamant spunand cat e de frumoasa masina. Ati vazut si voi cum sigla unei masini influenteaza presa auto. Ar fi tratat masina asta ca pe-o bucata rupta din Luna.
    2 0
  • gicăcontra´riatu

    Nu ca nu ai avea dreptate data fiind si denumirea de Santa Fe... insa poate avea o legatura si cu notiunea de "teluric" alaturi de care cea de "ride" poate avea o semnificatie asemanatoare cu cea a lui Terracan (han/stapan al pamantului).
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru