Așa vor arăta taxiurile viitorului: Continental Cube este un vehicul care se va conduce singur în orașele aglomerate

de Bogdan Mirică
Marti, 25.07.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Continental pune la un loc toate tehnologiile sale de asistență regăsite pe mașinile de stradă actuale pentru a da naștere unui taxi autonom, gata să ia cu asalt orașele viitorului.

Pe lângă producția de anvelope, cu care tot mapamondul este familiarizat, Continental are și o divizie uriașă de dezvoltare a tehnologiilor pe care le vedem în toată industria auto. Ba chiar o bună parte din echipamentele tehnologice sunt dezvoltate la noi în România, unde germanii au peste 17.000 de angajați.

Astăzi nu vom vorbi însă despre implicarea lor pe piața autohtonă, ci despre modul în care Continental ar putea schimba taxiurile viitorului. După Uber și Google, care au promis taxiuri autonome, vine și Continental cu al său Cube Concept, un taxi robot, care ar urma să fluidizeze traficul din marile orașe europene.

În viitor, oamenii vor prefera să închirieze astfel de mașini, în loc să dețină una. Asta va decongestiona traficul și va crește calitatea aerului.

Mașinile vor fi doar un mijloc de transport în viitor. Atenția se va îndrepta mai mult asupra intimității, relaxării și comunicării. Prin urmare, modul în care va fi gândit interiorul este unul diferit de ceea ce vedem în prezent.

Alexander Jokitsch
directorul departamentului de dezvoltare și marketing din cadrul ContiTech
Cube este de fapt un vehicul sub forma unei cutii pe roți, de unde și numele.
Forma sa este una pur utilitară și ar urma să se potrivească bine în zonele urbane. Chiar dacă nu există imagini din interior, Continental se va asigura că acesta va fi primitor și cât mai încăpător pentru pasageri

„Mașinile vor fi doar un mijloc de transport în viitor. Atenția se va îndrepta mai mult asupra intimității, relaxării și comunicării. Prin urmare, modul în care va fi gândit interiorul este unul diferit de ceea ce vedem în prezent. Asta pentru că oamenii vor face lucruri diferite în timpul deplasării”, a declarat Alexander Jockisch, directorul departamentului de dezvoltare și marketing din cadrul ContiTech.

Conceptul Cube se bazează pe o tehnologie experimentală, compusă din actualii senzori laser și sistemele de asistență folosite deja pe mașinile de serie. Scopul Continental este de a ajuta aceste tehnologii să funcționeze mai bine împreună.

Testele vehiculului autonom Continental Cube vor fi efectuate în cadrul centrului Continental din Frankfurt.

Aici vor fi simulate situații de trafic din lumea reală. Conceptul va putea fi văzut și pe viu în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, programat la începutul toamnei.

Comentarii (6)

  • inexorabil
    Pură idioțenie!

    Accentul pe comunicare? Prima la mână: oamenii ȋși comunică orice și oricât ȋn ziua de astăzi, ȋnsă ocolesc cu ȋnverșunare esențialul și mai ales…eternul. Flecăreala & feisbușeala nu le ajung nici măcar atunci când se află ȋn mișcare, ȋn activitate. De exemplu, chiar recent am intrat ȋntr-un magazin, dar vânzătoarea avea treabă cu “smartul” ȋn așa fel, ȋncât parcă nici nu mă vedea, deși mă postasem ȋn fața ei. Am așteptat o vreme, dar…mintea ei era prea acaparată de imperiul hipnotic al lui “trăiește clipa”.

    A doua la mână: toți vorbesc ȋn cor, nimeni nu mai ascultă…sau ascultă, dar nu cu atenție. Pentru că, ȋn ciuda “socializării” sufocante, nu-l interesează cu adevărat părerea altuia, durerea altuia, cauza altuia, viața altuia.

    Cât despre “cutia pe roți” din articol, parcă ne apropiem tot mai mult de scenarii de tip Total Recall. Din fericire, lumea ȋn care suntem siliți să sălășluim, care și-a pierdut demult simțul măsurii și care nu-și realizează ridicolul ȋși va ȋntâlni sfârșitul inevitabil, ireversibil și...indiscutabil cuvenit, mai devreme sau mai târziu, dar cu siguranță se va produce…

    PS: Oricine care ar ȋncerca să mă combată n-ar face decât să confirme funestul adevăr.
    4 3
  • ar trebui sa adunam toate autobuzele troleele tramvaiele si sa le dam foc. Acesti monstri au dat nastere "idioteniilor" pe nume Cube. Trebuie sa dam uitarii exact ce a simplificat si simplifica deplasarile in orasele supraaglomerate.

    E inadmisibil, ni se ia dreptul dat de dumnezo sa avem fiecare masina proprie (daca se poate una americana de 6metri si de fabricatie anii 60) sa ne putem deplasa lejer si in deplina intimitate pana la scarbiciu si inapoi.

    E sfarsitul lumii...huooo, huooo, huooo!

    PS. si pentru ca taxiurile gen Cube au fost gandite de niste idioti de 20-30 ani io zic sa ii adunam in piata publica si sa le taiem mainile si sa le spalam creierele. Prostanii astia isi distrug viitorul. Ei nu stie asta?
    5 2
  • inexorabil
    Ai reținut precizarea cu care am ȋncheiat postarea anterioară au ba?

    Nici acum nu te-ai lămurit că nu gust ironiile tale ieftine? Nu mai pun la socoteală faptul că te dedai la răstălmăciri de când te știu pe AM, bașca selectezi din textele mele ceea ce crezi că mă poate expune oprobriului…

    Da, meștere, vreau să simt voluptatea volanului până când nu se va mai putea d.p.d.v. antihristic, pardon, d.p.d.v. legal. Și, decât să fiu doar o curcă plouată ȋn electro-autonome, prefer voios…ghidonul bicicletei. Sau pur și simplu forța motrice a propriului meu corp, dacă și țoaclele vor intra ȋn conflict ideologic cu corectitudinea transumanist-juridică. Ȋn cuburi să poftească doar capetele asemenea…
    2 5
  • ...demonizarea viitorului, arma predilecta si argumentul forte al retrogradului incurabil.

    In acest caz, personalitatea respectiva isi construieste coconul intangibilitatii aliindu-se cu forta incontestabila, Dumnezeu, pe care si-l ia nu numai drept aliat dar se transforma (in urma unor irationale convingeri) in chiar mesajerul acestuia proiectandu-si, in public si in particular, imaginea unui Mesia. Rezultatul e predictibil...individul nu accepta criticile la adresa ideii, ci le minimizeaza si le transforma intr-un atac la persoana deci la Dumnezeu. Ajuns intr-un delir al grandorii si al importantei exacerbate al propriului ego, individul isi pregateste apararea autovictimizandu-se anticipat intr-o psihoza a complotului generalizat pozand intr-un martir ai carui menire ramane neinteleasa de bicisnicii, pacatosii si nevolnicii contemporani ai acestuia.

    ...dar viata, merge inainte.
    4 1
  • inexorabil
    Dacă eu aş fi “schizofrenicul” pe care îl zugrăveşti apelând la preţiozităţi terminologice, cu siguranţă n-aş înţelege nimic din toată poliloghia ta (psiho-clişee parcă preluate dintr-o lucrare de specialitate), că doar se presupune că aş fi redus mintal…

    Dimpotrivă, transumaniştii sunt maximum sensibili la ideea deconspirării mentalităţii lor nefireşti, putrede, chiar satanice!

    Nu există niciun viitor “prosper”, “evoluat”, “liniştit” şi “luminos” pentru “tot omu’ “. Dincolo de grosolana mistificare milenaristo-antihristică se întinde…veşnicia imaterială în Raiul Dumnezeului-Treime. Dacă nu înţelegi sau nu simţi Adevărul, evident că te agăţi cu disperare de promisiunile găunoase ale “raiului” teluric.

    La urma urmei, unul care ia în deşert numele Domnului (“dumnezo” – sub nicio formă nu este admisibilă opţiunea ta, cu atât mai puţin în context ironic) şi care pune virgulă între subiect şi predicat ce credibilitate poate prezenta, hm?

    Şi vezi că tu scuipi venin, nu eu.

    Plimbă ursul, taică; îţi cunosc deja marfa…
    2 4
  • Inexorabile... te banuiam eu de ceva.. Multam Vianule de luminare!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru