Aston Martin a lansat noul hypercar AM-RB 003: tehnologie împrumutată din Formula 1, V6 turbo hibrid și producție de 500 de exemplare

de Paul Cosma
Marti, 05.03.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat la Geneva noul hypercar AM-RB 003, care a fost dezvoltat împreună cu Red Bull Racing. Hypercar-ul beneficiază de tehnologie împrumutată din F1, are un sistem de propulsie hibrid bazat pe un motor V6 turbo, în timp ce producția este limitată la 500 de exemplare.

În luna septembrie a anului trecut, Aston Martin a confirmat dezvoltarea unui nou hypercar, cu nume de cod Project 003, ce va fi lansat la sfârșitul anului 2021.

După teaserul de acum câteva zile, Aston Martin a publicat primele imagini și informații cu privire la AM-RB 003, al treilea hypercar pe care l-a creat împreună cu Red Bull Racing și care debutează la Geneva.

Cu o producție limitată la 500 de exemplare, va fi al treilea hypercar ce va fi lansat de britanici, după Valkyrie și Valkyrie AMR Pro.

Prototipul Aston Martin AM-RB 003 are un sistem de propulsie hibrid ce se bazează pe un motor V6 turbo, deși anterior se vehiculase ideea folosirii propulsorului AMG V8 de 4.0 litri.

Britanicii marchează, astfel, revenirea la producția in-house a motoarelor sale. Constructorul spune că detaliile complete despre AM-RB 003 vor fi publicate pe măsură ce avansează programul de dezvoltare a hypercar-ului.

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru