Aston Martin a obținut finanțare pentru producția SUV-ului DBX: bani și pentru intrarea în Formula 1 în 2021

de Paul Cosma
Marti, 31.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a anunțat o majorare de capital de peste 500 de milioane de lire sterline, care va asigura producția modelului DBX și intrarea constructorului cu o echipă de uzină în sezonul 2021 de Formula 1. Miliardarul Lawrence Stroll va deveni președinte executiv al companiei începând din 20 aprilie.

În urma Adunării Generale din 30 martie, conducerea Aston Martin a anunțat o serie de măsuri privind strategia și viitorul companiei. 

O majorare de capital de 536 de milioane de lire sterline, realizată și cu ajutorul consorțiului condus de miliardarul Lawrence Stroll, va ajuta Aston Martin să continue planurile de producție pentru SUV-ul DBX, atunci când situația o va permite. 

La ora actuală, există 2.000 de comenzi pentru DBX, iar primele livrări sunt încă programate pentru vara lui 2020.

În plus, majorarea de capital presupune și fondurile necesare pentru ca Aston Martin să revină în 2021 ca echipă de uzină în Formula, în premieră după anii ’50. 

Începând din 20 aprilie 2020, Lawrence Stroll va ocupa poziția de președinte executiv al Aston Martin, o confirmare suplimentară a puterii de decizie pe care o are investitorul canadian în cadrul constructorului. 

Via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru