Aston Martin DBX poate fi comandat și în România: primul SUV al constructorului britanic pleacă de la aproape 196.500 de euro

de Cornel Șocariciu
Marti, 26.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin DBX, primul SUV dezvoltat de producătorul britanic, poate fi comandat și în România. Modelul are un preț de pornire de 196.350 de euro și este echipat cu un motor V8 de 4.0 litri cu 550 CP.

În urmă cu doar câteva zile, Aston Martin a lansat noul DBX, primul SUV al companiei britanice putând fi admirat în cadrul Salonului Auto de la Los Angeles. Aston Martin DBX a fost dezvoltat pe o platformă complet nouă și promite performanțe de top atât pe șosele, cât și în off-road.

Aston Martin DBX poate fi comandat și pe piața din România, modelul urmând să fie prezentat în fața publicului local în 19 decembrie. Conform reprezentanților, prețul de pornire pentru primul SUV al companiei este de 196.350 de euro cu TVA.

Aston Martin DBX este echipat cu un motor V8 biturbo de 4.0 litri care dezvoltă 550 de cai putere și 700 Nm. Resursele unității pe benzină sunt gestionate de o cutie automată cu nouă rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală. Totodată, Aston Martin anunță o masă totală pentru DBX de 2.245 de kilograme.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.5 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 291 km/h.

Consumul mediu mixt anunțat de producătorul britanic va fi de 14.3 litri/100 kilometri.

Primul SUV al constructorului britanic are o gardă la sol de până la 235 de mm, unghiul de atac măsoară 25.7 grade, iar unghiul de degajare este de 27.1 grade. Pentru ieșirile în off-road, Aston Martin a pregătit și două moduri speciale de rulare.

Reprezentanții producătorului britanic spun că în versiunea de bază, DBX va oferi un pachet generos de echipamente. 

Noul Aston Martin DBX vs. concurența

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CONSUM MIXT
(l/100 km) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Aston Martin DBX
V8 4.0, 4x4, Aut9
550 14.3 4.5 196.350
Lamborghini Urus
V8 4.0, 4x4, Aut8
650 12.8 3.6 206.018
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Comentarii (7)

  • Imbogatiti, fotbalisti, fosti ministri, lume-lume a venit si la noi!!! Dupa cele cateva Bentayga, cativa Urusi iata si DBX-ul!!! La anu' vine si Maybach-ul. Mie mi-e mila de masinile astea care se toaca pe drumurile noastre, care pot fi lovite de masinile euro 1 aduse la mana a 2-a. Stau in ambuteiaje in rand cu prapaditii cu masini de 2-3.000 de euro, si se uita pe ecrane ca sa nu vada cum saliveaza toata lumea la ei
    20 7
  • Cine-l vinde -- tot Balzac ăla de punea gaj la bănci Ferrari-urile clienților? (scuze, Bazac, ex-ministrul supranumit și Bazat. :-P)

    Întrebați-l voi vă rog când treceți p-acolo dacă primește și bonuri de masă.
    Eu n-am timp, că stau de ieri la o coadă -- se dau lângă mine bormașini cu discount în șaorme. :-)
    26 4
  • I-auzi!!! Mario esti pe fir??

    Iorgulescule......
    11 1
  • Linia stopului din spate seamana izbitor cu linia de la Infinity Q30.
    5 2
  • @DLP - este aceeasi linie de stopuri de la AM Vantage.

    @Kirotractor - si eu m-am pus la coada, dar ptr DBX, insa pana mi-o veni mie randul, o sa fac rost si de bani (sa vad ce mai pot vinde, casa de la mare, pensiunea de la munte, iahtul de la Monte Carlo, adica un rinichi, un ficatel, o pipota si ce oi mai gasi)
    12 1
  • @c

    Corect, numai ca forma cu pricina a aparut la Infinity inca din 2013 la Frankfurt Motor Show, Q30 concept.
    3 2
  • Privită din faţă, ma duce cu gândul la Ford Puma, priviră din spate, îmi dă impresia că maşina e neterminată, privită din interior...mă lasă fără cuvinte
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru