Aston Martin DBX, tunat de Mansory: turbocompresoare noi și motor de 800 CP

de Tiberiu Safta
Marti, 28.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germanii de la Mansory au prezentat un pachet de tuning pentru SUV-ul de performanță Aston Martin DBX. Noul pachet aduce turbocompresoare noi, care, alături de alte modificări, măresc puterea motorului V8 până la 800 de cai putere.

Aston Martin DBX tocmai a primit un pachet de tuning nou din partea germanilor de la Mansory. În esență, noul pachet aduce modificări vizuale ceva mai agresive, dar și un motor mult mai puternic față de ce oferă SUV-ul din fabrică.

Astfel, sub capotă avem același motor V8 de 4.0 litri twin-turbo, dar cu câteva modificări importante. În primul rând, Mansory a efectuat o remapare software pentru mai multă putere. În al doilea rând, propulsorul primește turbocompresoare noi, mai puternice. Cu aceste modificări, puterea motorului urcă de la 550 CP la 800 CP și un cuplu de 1000 Nm.

Mansory spune că noul Aston Martin DBX modificat atinge 100 de km/h în 3.8 secunde și o viteză maximă de 325 de km/h.

Alături de motor, au fost efectuate și câteva modificări vizuale. De exemplu, SUV-ul britanic primește o bară nouă cu un spoiler confecționat din fibră de carbon forjată. Aripile sunt puternic evazate în față și în spate, iar modelul primește și jante noi vopsite în negru și argintiu.

În partea din spate avem un eleron montat deasupra stopurilor, un alt eleron mai mic montat pe plafon, precum și un difuzor agresiv sub bara din spate.

Inclusiv capacele oglinzilor au fost modificate pentru a avea un design mai agresiv. Un detaliu interesant este reprezentat și de prizele de aer din fibră de carbon, montate în aripile din față.

La final, Mansory a înlocuit și evacuarea originală cu 4 terminații cu una nouă, care are doar două terminații și care sunt amplasate în mijlocul difuzorului.

Deocamdată, Mansory nu a dezvăluit prețurile noului pachet pentru SUV-ul britanic.

via Mansory

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru