Aston Martin Lagonda Taraf: sedanul cu care brandul britanic renaşte oficial în Orient

de Bogdan Mirică
Marti, 11.11.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a dezvăluit astăzi noul Lagonda Taraf, un sedan exclusivist, destinat pieţei din orientul Mijlociu. Modelul de lux marchează şi revenirea numelui Lagonda.

În luna iulie a acestui an, Aston Martin confirma oficial relansarea numelui Lagonda sub forma unui model destinat exclusiv pieţei din Orientul Mijlociu. Modelul este un sedan de lux, prezentat chiar astăzi, în cadrul unui eveniment special, desfăşurat în Dubai.

Botezat Lagonda Taraf, pentru că „taraf” înseamnă „luxul suprem” în limba arabă, modelul creat de Aston Martin este descris ca fiind „una dintre cele mai exclusiviste maşini rapide din lume”. Designul se apropie mult de cel al modelelor Aston Martin, însă a fost inspirat, după cum susţine constructorul, de clasicul model Lagonda al anului 1976, desenat de William Towns.

Urmareste Automarket
Formele vor fi construite manual de angajaţii Aston Martin, la uzina mamă din Gaydon, Warwickshire, Marea Britanie.
Dezvoltat pe noua arhitectură flexibilă VH, noul model ar urma să folosească pentru propulsie motorul V12 de 6.0 litri, într-o versiune îmbunătăţită, capabil să dezvolte 600 de cai putere, transmişi punţii spate cu ajutorul unei cutii automate cu opt rapoarte.

Succesul modelului în Orientul Mijlociu ar urma să dea tonul unei extinderi şi pe alte pieţe din Est. Chiar Andy Palmer, noul preşedinte Aston Martin, a confirmat aceste intenţii: „Pot să vă spun că evaluăm oportunitatea de a oferi Lagonda şi pe alte pieţe la nivel mondial”, a declarat Palmer.

Comentarii (7)

  • Deci ar fi ideala pt manelisti ... :)
    20 1
  • Suleyman Cunoscatoru
    YUUUUHUUUUUUU.
    Masina anului 2015 pentru maimutele din orient si petru bursuc si ceata lui and manelistii de pe taraf ! Fara numar fara numar, pentru Astonu lui cel nou si pentru Astonu lui cel vechi.
    18 4
  • Marian
    vad ca esti la zi cu ce ruleaza pe taraf :))
    9 0
  • Suleyman Cunoscatoru
    Nici nu-ti imaginezi ce bine ar merge un Guta in Lagonda Taraf =))
    9 0
  • mishazaitev
    Cei care ironizeaza numele masinii, au si comentarii legate de design? Sau doar pentru ca masina are o denumire orientala ea a devenit tinta ironiilor de doi lei? Cei pe care denumire taraf i-a trimis cu gandul direct la Guta, ar trebui sa stie ca notiunea asta, in limbile orientale, nu desemneaza doar un grup muzical. Mai poate insemna, pe langa definitia din articol, partid, grupare, gasca, etc. Revenind la intelesul comun al cuvantului, exista si tarafuri de muzica populara romaneasca, nu doar de manelisti, motiv pentru care lamentarile unora sunt de-a dreptul penibile. In alta ordine de idei, cand haliti ciorba sau sarmale (ambele feluri de mancare fiind desemnate de cuvinte turcesti), tot la Guta va ganditi?
    Asa-i romanu' insa! Lui i-e teama sa plece la un drum de 1000 de km de teama ca l-o lasa in drum pisicuta cu numere de Bulgaria, dar face misto de o masina exclusivista doar pentru ca-i suna aiurea denumirea ei.

    Las la o parte faptul ca, apropos de imputitii aia de arabi, pe vremea cand in orasele lor existau bai publice, strabunii nostrii se spalau de trei ori pe ani.
    8 4
  • Maximus
    @mishazaitev
    Gresit. Pe vremea cand strabunii nostri (unii dintre ei) construiau bai publice in fiecare oras arabii inca nu se dadusera jos de pe cal.
    2 0
  • nu va ma certati... prezentati-va salamalecurile si poate in viitor Aston Martin va face si o versiune dedicata bucurestenilor denumita Lagonda Ma(y)nele
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru