Aston Martin lansează conceptul DBR22, un roadster inspirat din anii ’50. Motor V12 de 715 cai putere

de Tiberiu Safta
Marti, 16.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a prezentat noul concept DBR22, un roadster creat de divizia specială Q by Aston Martin. Conceptul a fost creat cu ocazia împlinirii a 10 ani de la fondarea diviziei. Sub capotă, DBR22 are un motor V12 de 715 cai putere.

Constructorul britanic de mașini de lux a publicat imagini oficiale cu noul concept DBR22. Mașina a fost creată de către divizia specială Q by Aston Martin, iar DBR22 a fost conceput cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a diviziei speciale.

Așa cum se poate vedea, noul concept Aston Martin DBR22 este un roadster cu două locuri, iar designul său este inspirat de vechile mașini de curse DBR1 și DB3S din anii ’50. Caroseria lui DBR22 este puternic sculptată în scopuri aerodinamice, iar numărul elementelor caroseriei este unul redus.

Grila de dimensiuni mari este confecționată din fibră de carbon, cu un design unic, nemaivăzut pe modelele de serie Aston Martin. Capota are integrată o priză de aer, iar exteriorul este completat de jante de 21 de inch. Acestea au fost create special pentru concept și conțin doar o singură piuliță provenită de la mașinile de curse.

Pentru prima dată, Aston Martin a confecționat unele componente, în special cele din puntea spate, cu ajutorul tehnologiei de printare 3D.

În acest mod, greutatea totală a mașinii este redusă, fără a compromite rigiditatea acesteia.

Conceptul Aston Martin DBR22 este propulsat de un motor V12 twin-turbo, de 5.2 litri. Acesta dezvoltă 715 cai putere și 753 Nm, ceea ce îi permite conceptului să atingă 100 de km/h în doar 3.4 secunde. Viteza maximă este de 319 km/h.

Noul concept Aston Martin DBR22 va fi expus în cadrul Concursului de Eleganță de la Pebble Beach, între 19 și 21 august.

via Aston Martin

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru